Podivné svatební tradice napříč světem

Co kdybyste před svatbou musela přibrat desítky kilogramů a po obřadu by vám navíc manžela mlátili rákoskou? Že si tohle nemusíte ani představit? Tak ještě, že nežijete v Koreji a Mauretánii!

Léto je v plném proudu a spolu s ním i svatební sezona. Vždyť kdy jindy do toho praštit, než právě teď! Pokud jde o oslavy a obřady s tím spojené, co národ a kultura, to odlišné zvyklosti. Zatímco my rozbíjíme talíře, krájíme dorty a házíme květiny, v jiných zemích mají svoje tradice (1). Jakými podivnostmi se láska dvou lidí stvrzuje?

Vražda. Naštěstí jen na oko

V čínské jugurské kultuře je běžné, že ženich svou vyvolenou zastřelí třemi šípy. Ne, neděste se, šípy nemají hroty, takže k újmě na zdraví rozhodně nedojde. Smyslem tohoto činu je zajistit, aby pár zůstal stále zamilovaný a láskou doslova střelený. Není to hezké? Co byste ale řekla na to, kdyby vás před obřadem někdo nutil nabrat spoustu kilogramů? I tohle se děje!

Nejdřív oblé křivky, poté prstýnek

Tak jistě, toto není úplně součást svatebních oslav, ale spíše jejich předvoj. V Mauretánii, která se nachází na západním pobřeží Afriky, se dívky ve věku od 5 do 15 let posílají na takzvané tukové tábory. Po budoucí nevěstě se totiž požaduje, aby měla větší bříško a široká stehna. Nejde ani tak o místní trend krásy, jako spíše o to, že když je žena oblá, její muž bývá ve společnosti více uznáván.

Zásah do odpadového hospodářství

Je pro vás výše zmíněné vykrmování hodně silné kafe? Může být i hůř. A ve Skotsku o tom nastávající novomanželky vědí své! Právě zde je zvykem, že se před svatbou ženy zasypávají nejrůznějšími odpadky, jako je například sražené mléko, mrtvé ryby a zkažené jídlo. Traduje se, že vydrží-li dotyčná takové hrubé zacházení, bez větších obtíží zvládne i všechna úskalí manželství.

Výprask rákoskou jako křest ohněm

Aby ze svatebních zvyků měli něco i muži, nelze nezmínit jistou asijskou tradici. V Koreji se před svatební nocí ženich nechává mlátit rákoskou, což má otestovat jeho skutečnou sílu a charakter. Zajímavá zkušební technika, že?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4852488/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat