Zářivě čistý gril

Grilování milujeme – jen kdyby druhý den ráno nebyl na zahradě stále špinavý gril. S tímto domácím prostředkem ho ale zvládnete vyčistit do zářivé čistoty.

Grilování je úžasně společenské a v letních dnech úžasný nápad. Jen kdyby po něm vždy nezůstal špinavý gril se zbytky z poslední party. Gril byste totiž měli čistit až po řádném vychladnutí – pak už je ale špína tvrdošíjně usazená. Co s tím?

Gril vyčistí jedlá soda s vodou

Je to jednoduché: Umístěte grilovací mřížku do velké mísy nebo vany. Nyní na špinavou mřížku rovnoměrně nasypejte 2 až 3 balíčky jedlé sody. Poté přelijte vodou tak, aby byl grilovací rošt zcela zakrytý. Nechte přes noc namočený, znovu opláchněte – a zbytek odstraňte tvrdou stranou kuchyňské houbičky. Vsaďte se, že váš gril bude znovu zářit novotou.

Gril nikdy nečistěte kovovým kartáčem

Grilovací kartáče s drátěnými štětinami jsou sice účinným prostředkem k rychlému vyčištění znečištěného grilovacího roštu, ale také existuje riziko, že se štětiny uvolní (to platí zejména u starších čisticích kartáčků) a uvíznou na roštu. Následkem toho se štětina může pak dostat do grilovaných pokrmů a jejich konzumace tak způsobit vážná poranění v ústech nebo v nejhorším případě při spolknutí fatální následky v trávicím traktu.

Aby k tomu nedocházelo, měli byste se proto vyvarovat čištění grilovacího roštu kovovým kartáčem s drátěnými štětinami a místo toho používat alternativy jako například kartáč s nylonovými štětinami. Měkčí štětiny mohou způsobit výrazně méně zranění. Můžete také použít speciální čistící houbičky na gril nebo na vydrhnutí roštu použijte kuličku z alobalu.

Pokud jste si pořídli dražší kovový kartáč a nechcete se ho hned zbavovat, měli byste pro jistotu po každém čištění důkladně zkontrolovat, zda ně něm neulpěly nějaké štětiny. Po vychladnutí roštu ho také můžete opatrně otřít vlhkým hadříkem a případné štětinky tak odstranit.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat