Jedlá soda jako všestranný pomocník

Jedlá soda je v domácnosti všestranným pomocníkem. Kromě mnoha dalšího může pomoci i s údržbou myčky na nádobí. Prozradíme vám, proč byste ji měli používat pravidelně.

Jedlá soda je považována za univerzálního pomocníka v kuchyni. Jako domácí prostředek je skutečným všeumělem – to oceňovaly už naše babičky. Pouhá špetka jedlé sody ve vodě zkracuje dobu vaření luštěnin a ty jsou díky tomu i lépe stravitelné. Jedlá soda také změkčuje vodu, což může zlepšit chuť čaje nebo kávy. Jednoduše přidejte do vody špetku jedlé sody. Nebo pokud jste snědli něco, co je těžko stravitelné, rozpusťte lžičku jedlé sody ve sklenici vody a vypijte. Jedlá soda uvolňuje žaludek, a dokonce pomáhá proti pálení žáhy (1).

Jedlou sodou vyčistíte myčku

V kuchyni je myčka jednou z věcí, které používáme nejčastěji. Aby však fungovala vždy správně, je třeba ji pravidelně čistit. Ne vždy se však musí jednat o speciální chemický čistič. K čištění myčky mohou pomoci i jednoduché domácí prostředky – jako jedlá soda.

Použití jedlé sody má pro myčku několik předností. Změkčuje vodu a udržuje ji tak bez vodního kamene. Bílý prášek také neutralizuje nepříjemné pachy, působí antibakteriálně a účinně zbavuje myčku choroboplodných zárodků.

Čištění myčky pomocí jedlé sody je nejen levné, ale také velmi snadné. Stačí z myčky vyjmout spodní koš, aby bylo dno volné. Poté rovnoměrně rozprostřete balíček jedlé sody po celém dně a přidejte trochu bílého octa do přihrádky na tabletu nebo gel. Poté vraťte spodní koš zpět, zvolte program s nejvyšší teplotou a spusťte mycí proces (bez nádobí!).

Po dokončení mycího programu by měl být vnitřek vaší myčky opět čistý a lesklý. Aby zůstal bez bakterií a vodního kamene, měli byste čištění opakovat alespoň každé čtyři týdny až dva měsíce.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5773983/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat