Péče o léčivé kameny

Existují speciální tipy pro použití různých drahokamů, aby mohly naplno rozvinout svůj speciální efekt. Víte, jak je použít?

Léčivé kameny mají člověku předat svoji moc. Jak ji ale využít naplno? V zásadě můžete kameny použít v každodenním životě několika způsoby.

Rozmístěné v domácnosti

Drahokamy lze snadno umístit kdekoli ve vaší domácnosti. Pokud má minerál působit jako stimulátor kreativity, je tím pravým místem pracovní stůl. Pokud toužíte po uklidnění, umístěte kámen raději pod polštář.

Šperky z léčivých kamenů

Drahé kameny lze také nosit přímo na těle jako přívěsek na řetízku nebo náramku, abyste si mohli užít pozitivního účinku.

Jako přísada do vody

Leštěné nebo broušené drahokamy lze také umístit do sklenice s vodou, nebo dokonce do vany. Ale pozor: Některé kameny by neměly přijít do styku s vodou, protože by se mohly poškodit.  

Při meditaci

Prostřednictvím určitých rituálů – jako je meditace – se můžete s drahokamem spojit ještě silněji. 

Jak léčivé kameny dobít

Drahé kameny by se měly čas od času vyčistit a nabít – v energetickém smyslu. Zejména na začátku, když si kupujete nový kámen, je tento rituál důležitý, aby mohl plně rozvinout svůj účinek. Můžete ho vyčistěte pod tekoucí vodou, abyste symbolicky smyli cizí energie. Nebo držte krystal nad kouřem kadidla. A nakonec můžete kámen nabít silou slunečního nebo měsíčního svitu – třeba na okenním parapetu.

Které léčivé kameny nejdou dohromady?

Pyrit, železné meteority, tektit a hematit je nejlepší nosit vždy jednotlivě. Tyto kameny byste neměli kombinovat s jinými kameny, protože kovové kameny zpočátku čerpají negativní energii z jiných kamenů – ale jakmile je pryč, čerpají i tu pozitivní.

Kameny vytvořené dopady meteoritů, jako jsou tektity a železné meteority, by se také nikdy neměly kombinovat s léčivými kameny. Často mají negativní energii, kterou pak předávají léčivým kamenům.

Svou roli hraje i tvrdost kamenů. Velmi tvrdé kameny jako achát, safír, larimar, rubín nebo jaspis se nehodí k měkkým kamenům, jako je alabastr, stilbit, celestit, selenit a přírodní kavanzit. Měkký a citlivý kámen se touto kombinací láme.

Nejdůležitější tipy na koupi léčivých kamenů

Drahokamů je velký výběr – je jasné, že rozhodování není vždy jednoduché. Nejlepší je řídit se při nákupu svým vnitřním pocitem a věnovat pozornost významu, který vás nejvíce oslovuje.

Můžete si také vybrat, aby odpovídala vašemu znamení zvěrokruhu nebo čakře – každé z nich je přiřazen léčivý kámen. 

Vzácné drahokamy na výstavách minerálů mohou být velmi drahé. Při osobním nákupu však nemusíte investovat do nejdražšího křišťálu – jen se ujistěte, že jde o skutečné skvosty. Bohužel velmi levné kameny jsou často pouze skleněné a nemají žádnou léčivou sílu.

Zdroj: www.freundin.de/beauty-heilsteine - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat