Poznejte lháře na první dobrou

Myslíte si, že vám váš partner nebo dobrý přítel lže a neustále mlží? Pomocí následujících znaků můžete zjistit, zda se vám váš protějšek něco tají a je ve svém jednání nečestný.

Někdy máme prostě špatný pocit a takové zvláštní tušení, že se náš partner snaží něčemu vyhnout nebo že třeba kamarádka k nám není upřímná. Prozradíme, z jakých vlastností můžete poznat, jestli druhý člověk skutečně mluví pravdu, nebo se nám teprve snaží pověsit bulíky na nos.  

Napjatý postoj 

Každý, kdo lže, je automaticky napjatý - a to se odráží i na jeho držení těla. Poznáte to podle věcí, jako jsou zaťaté pěsti, neklid při sezení, neustále pohrávání si s předměty nebo neklidné nohy. Sevřená čelist může být také známkou toho, že se druhý až příliš hlídá, aby neřekl víc, než chce.

Nevyžádané podrobnosti 

Popisuje vám váš protějšek určité události a zachází do detailů, které jsou pro příběh nepodstatné? I to by mohlo být znamením, že se chystá vyvlíknout hlavu z oprátky. Každý, kdo se snaží lhát, si připraví příběh, který musí být neprůstřelný. Často se však zapomíná, že některé detaily by se v běžném rozhovoru neprobíraly. 

Defenzivní postoj

Ptáte se svého partnera nebo dobrého kamaráda, proč nepřišel na domluvenou schůzku a místo odpovědi dostanete hned dotčenou protiotázku? Pokud druhý automaticky zaujímá defenzivní postoj, má často co skrývat. Pak máte další důvod ptát se o to víc a protějšek pořádně podusit.

Úhybný pohled 

Snažíte se při hovoru udržovat oční kontakt, ale ten druhý se vašemu pohledu neustále vyhýbá? To je také známka toho, že se dotyčný chystá lhát.   

Hra o čas 

Lháře snadno poznáte také tak, že se na vymyšlení dopovědi snaží získat čas tím, že každou vaši otázku zopakují. Při odpovědi pak chodí kolem horké kaše. Lháři snaží nepříjemné situaci co nejvíce vyhýbat a doufají, že se tak na jejich nepoctivost nepřijde.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat