Perfekcionista ukrytý v každém z nás

Váš byt vypadá jako z katalogu, precizně si vedete diář a každý nápad dovedete do nejmenších detailů. Sedí to na vás? Pak jste možná perfekcionista. Přečtěte si, jak to poznáte. 

Nejraději si vše uděláte sami, protože nevěříte v kvalitu ostatních, vaše šatní skříň je perfektně srovnaná a byt jako ze žurnálu. Máte přehled o všem (i všech) – a přesto jste stále nespokojení! Možná vás trápí váš vnitřní perfekcionista. Přečtěte si, jak ho v sobě aspoň trochu potlačit.

Všechno chcete dělat sami

Je pro vás těžké nemít věci pod kontrolou? Máte tendenci chtít ovládat všechno a všechny ve svém životě? Perfekcionisté si vždy raději vše udělají sami a je pro ně velmi obtížné delegovat úkoly dál. Není to proto, že byste druhým lidem nevěřili, ale raději máte věci ve svých rukou. Je dobré nemuset dělat všechno sám – některé věci fungují i ​​bez vás!

Jste perfektně organizovaní

Perfekcionisté milují strukturu a řád. Vždy mají na všechno seznam úkolů a vedou si kalendář. Nikdy byste nezapomněli na schůzku a na všechno máte přesný plán. Pokud se poznáváte, je možné, že i vy jste perfekcionista. Váš organizační talent z vás dělá oblíbeného zaměstnance v práci, protože nikdy na nic nezapomenete.

Máte od sebe i od ostatních velká očekávání

Perfekcionisté si často myslí, že nikdy nejsou spokojeni sami se sebou a s tím, čeho dosáhli. Něco by se dalo udělat lépe nebo optimalizovat. Zkuste si opravdu vážit i malých pokroků, kterých v životě dosáhnete, a netlačte na sebe příliš. Perfekcionisté mají mimochodem často stejně vysoké nároky na ostatní jako na sebe, což může být někdy velmi vyčerpávající pro jejich okolí, ale zároveň i pro samotného perfekcionistu.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat