Spolehliví vysavači energie

I malé negativní zážitky mohou mít velký dopad na naši emoční energii, jakmile se jich začne hromadit více. Jak se vypořádat s únikem energie a dobít baterie?

Jak se právě teď cítíte? Je pravděpodobné, že vaše odpověď bude „vyčerpaná“, „utahaná“, na „dně sil“. Rok 2022 byl rokem velkého vyčerpání – dva roky po pandemii koronaviru se stále potýkáme s dlouhodobějšími mentálními a fyzickými dopady, včetně všudypřítomného pocitu zahlcení a emočního vyčerpání. A aby toho nebylo málo, blíží se konec roku a pocit naprostého vyhoření.

Kam se ztrácí energie

Když přijde řeč na to, co nám energii ubírá, napadnou nás většinou věci jako pracovní stres, únavné cesty, časově náročné domácí práce a obtížné emocionální situace, jako jsou hádky nebo rozchody. Ale každá interakce, ať už je to oběd s rodinou nebo komentář na sociálních sítích, je energetická výměna.  

Obvyklými spouštěči úniků energie jsou zraňující komentáře na sociálních sítích, hlavní zpravodajské titulky, interakce s lidmi, termíny v práci a účty, o které jsme se nepostarali. Také hlučné prostředí kolem nás způsobuje stres. Nemůžeme ovládat všechny věci, které na nás život hází, ale můžeme ovládat svůj vnitřní svět a to, jak nás tento stres vnitřně ovlivňuje.

Možná máte ve svém životě nějaké lidi, kteří jsou zdrojem úniku energie. Zanechají vás vyčerpané, ať už je to přítel, který vás bombarduje různými problémy, nebo bývalý kolega, který náhodou má způsob, díky čemuž se cítíte špatně. Nebo je to možná člen rodiny, kdo klade všetečné otázky. Stali se z nich „energetičtí upíři“ a ať už je jejich chování záměrné nebo ne, interakce s nimi může být emocionálně vyčerpávající.

Jak načerpat energii

Cvičení obecně lidem dodává energii, ale samotná myšlenka jít do posilovny může být docela vyčerpávající. Pokud práce vybíjí vaši vnitřní baterii, můžete dát výpověď. To je jedno řešení, ale pak vás vyčerpá nedostatek peněz, strach a nejistota. Místo toho se pokuste rozdělit to negativní na lépe zvládnutelné segmenty, pro které můžete najít praktičtější řešení. 

Vedení deníku vám může pomoci udržet si přehled o lidech a situacích, které vás srážejí na kolena. Sledujte věci, které děláte, a zapište si, zda vám připadají jako energická investice nebo energetická ztráta. Postupem času začnete postupně vidět vzorce, které vás naplňují, a věci, které vyčerpávají vaše energetické zdroje… Jakmile si uvědomíte své zvyky, chování a energii, můžete podniknout kroky – najít rovnováhu nebo si naplánovat svůj den tak, abyste našli harmonii mezi vyčerpáním a opětovným doplněním energie.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat