Cítit se šťastnější lusknutím prstu

Všímáte si, že se vám hlavou neustále honí negativní myšlenky? S těmito triky se jich zbavíte a hned se budete cítit šťastnější...

Vždy se najdou věci, které v nás vyvolávají vztek nebo depresi. Ať už je to hádka s blízkým člověkem, nešťastná láska nebo problém v práci. Pouze my však můžeme ovládat tyto emoce a myšlenky a rozhodnout, jak moc budou náš každodenní život a naši psychiku zatěžovat. Abyste sebe a své tělo osvobodili od stresu, existuje několik triků, které byste měli dodržovat, abyste byli šťastnější.

Meditujte

Přiznáváme, že meditace nebyla naší oblíbenou zábavou. Ale po vyzkoušení a povšimnutí si pozitivních účinků si už jen stěží dokážeme představit den bez takového odpočinku. Při meditaci má tělo i mysl čas zpomalit a soustředit se jen na relaxaci. Postupem času se stanete při cvičeních stále flexibilnější a vybudujete si tak malou odpočinkovou zónu pro vaši hlavu, která vám pomůže k vyrovnanosti v každodenním životě.

Buďte vděční

Aby byl člověk šťastný, musí se zaměřit i na pozitivní věci v životě. To je možné pouze tehdy, když nebudete kritizovat všechno špatné, ale zdůrazňovat a přijímat to dobré. Jeden trik, který můžete použít k tomu, abyste se okamžitě stali šťastnějšími, je hýčkat se před spaním. Vezměte si papír a napište si pět věcí, za které jste byli dnes vděční. Nemusí to být velké věci. I věci, které vám mohou být malé nebo samozřejmé, jako „dnes jsem se probudil“, „dnes jsem mohl zavolat sestře“ nebo „mám čistou pitnou vodu“, jsou skutečné poklady. Koneckonců, ne každý na tomto světě se může počítat mezi lidi, kteří mají tyto možnosti. Jakmile si to uvědomíte, hned se budete cítit lépe, budete procházet svým životem šťastnější – a především si toho budete vážit.

Dostatek spánku

Víme to všechno příliš dobře. Pokud byla noc příliš krátká a budík zazvoní příliš brzy, může se stát, že je celý den na nic. Nálada je na bodu mrazu a vy prostě chcete padnout zpátky do postele. Čím častěji se to však děje, tím více škodíme sami sobě. Měli byste proto vždy dbát na to, abyste spali alespoň osm hodin. Nejen, že den začínáte mnohem svěžejší, ale navíc jej začínáte v dobré náladě, kterou můžete ideálně nakazit ostatní.

Usmívejte se

Může to znít banálně, ale funguje to. Když se usmíváte, dáváte si tím signál, že jste v pořádku. Mozek vylévá příslušné posly látky, které nás činí šťastnými. Když se tedy na druhé usmíváme, vyzařujeme na ně nejen pozitivitu, ale zároveň děláme radost sami sobě.

Naučte se říkat ne

Být šťastný znamená vědět, co je pro vás dobré a co ne. Někdy musíte naslouchat svému nitru a neříkat na všechno ano, když uvnitř víte, že se vám nechce nebo že to nestihnete. Zejména pro lidi, kteří nejsou zvyklí věci odmítat, bude tento úkol ze začátku opravdovou výzvou, ale později bude stát za to pro vaši pohodu. 

To vše jsou věci, které můžete udělat a začít hned, abyste byli šťastnější. 

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat