Odložte své každodenní závislosti

Pro mnoho z nás je myšlenka, že nemáme svůj mobilní telefon neustále u sebe, nemožná. Jak jsme stále více závislí na mobilních telefonech, abychom se spojili s ostatními, organizovali si svůj čas a zjistili informace, může se zdát, že se bez nich vlastně už nemůžeme obejít. Jak odložit mobilní telefon?

Pro mnoho lidí se pohled na mobilní telefon stal novým způsobem, jak se orientovat v sociálních složitostech moderního života. Stal se způsobem, jak se vyhnout nepříjemným situacím nebo nechtěné pozornosti ostatních. Způsobem, jak se setkat s potenciálními partnery prostřednictvím seznamek, a způsobem, jak neustále zveřejňovat příspěvky online a sledovat „lajky“. "

Ale zůstat v neustálém spojení může narušit vaši přítomnost ve skutečných vztazích, může způsobit bolesti a narušit spánek. Pokud jste neustále online a nemůžete vypnout, může to dokonce vést k závislosti na internetu.

Jak se zbavit závislosti na mobilním telefonu

Co byste tedy měli dělat, když se chcete odpojit od mobilního telefonu a je to těžké? Tyto tipy vám mohou pomoci.

Seznamujte se osobně

Ať už pracovně, nebo jen tak, domluvte si osobní schůzku, místo abyste se spoléhali na snadné psaní textových zpráv nebo telefonování. Pokud se nemůžete setkat tváří v tvář, zvedněte telefon a místo psaní SMS si promluvte. Odolejte psaní zpráv nebo zveřejňování novinek na sociálních sítích – počkejte, až uvidíte svého přítele, a pak mu řekněte novinky ústně. To zabrání tomu, aby se vaše verbální a sociální dovednosti zhoršovaly nadměrným používáním textových zpráv – což je velký problém pro lidi se závislostí na počítači.

Na schůzkách – i s přáteli – si telefon vypněte, nebo ho ignorujte. Přijmout hovor uprostřed konverzace je vrchol špatné etikety.

Místo virtuálních si vyberte skutečné zážitky

Zvolte si vždy raději skutečné než virtuální zážitky. Místo hledání informací na internetu zamiřte do knihovny a půjčte si knihu. Místo hraní videoher vstupte do sportovního klubu. Vyrazte za kulturou, místo abyste vše sledovali online.

Možná se vám líbí jednoduchost a efektivita při používání mobilního telefonu, ale to vám neposkytne ty nejlepší a nejsmysluplnější zážitky. Tím se zlepší vaše fyzické a duševní zdraví a sníží se návykové vzorce chování. A možná zjistíte, že skutečný svět je dynamičtější, mnohostrannější a zábavnější než svět virtuální.

Zachraňte ložnici pro spánek a sex

Ústřední složka dobrého spánku, je udržet ložnici jako svatyni pro spánek a sex a mobilní telefon nechat v jiné místnosti. Uvidíte, že to zlepší nejen váš spánek.  

Važte si volných chvilek

Jedním z důvodů, proč se stáváte závislými na svých mobilních telefonech, je, že je tak snadné je vyndat pokaždé, když máte během dne prázdné místo. Nešťastným důsledkem toho je, že vám to může připadat jako ztráta času, kdykoli nekontrolujete své e-maily, když se nevěnujete jiné činnosti. Přesto jsou prázdná místa důležitá pro duševní pohodu a proces pouhého bytí, který je důležitou součástí duševní pohody. Využijte tento čas k procvičení všímavosti nebo jiné relaxační techniky.

Nastavte si vlastní limity

Místo abyste si automaticky mysleli, že byste měli mít svůj mobilní telefon neustále po ruce, stanovte si limity, kdy se na něj budete nebo nebudete dívat. Schválně se raději zaměřte na nějakou jinou činnost. Odpovědět na e-maily nebo zavolat zpátky můžete přece i později.  

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat