Získejte větší charisma

Čím více charismatu, tím lépe, že? Ale jak to udělat? Máme pro vás pět účinných tipů, jak zářit zevnitř.

Pokud vystupujeme suverénně a působíme uvolněně, život je mnohem jednodušší. A nejlepší na tom je – každý z nás se to může naučit. Víme, jak můžeme zlepšit své charisma a náš obraz na ostatní. Rozhodující je, abychom zůstali věrní sami sobě a zároveň se dokázali dobře prezentovat.

Pokud chcete na svém charismatu zapracovat i vy, může vám pomoci těchto pět kroků:

Navažte kontakt sami se sebou

Co to znamená? Udělejte si čas sami na sebe a buďte na sebe hodní. Pečujte o svou energii, spánek, pleť – a také kreativitu. Udělejte si čas na to, abyste naslouchali sami sobě. Pro mnohé je zpočátku těžké každý den se zamyslet nad svými pocity a myšlenky si zapisovat. Ale už po pár dnech zjistíte, že se vnímáte mnohem lépe. A mění se i vnější efekt – ten, kdo je v kontaktu sám se sebou, může navázat lépe kontakt i s ostatními. 

Najděte svůj vnitřní postoj

Chcete přesvědčit svého šéfa o nápadu, získat zákazníky nebo třeba i srdce někoho jiného? Nezáleží na tom, co to je: Potřebujete postoj, tedy své přesvědčení o tom, co chcete prezentovat navenek. Najděte si svůj vlastní postoj a dejte ho velmi jasně najevo. Zapište si ho, abyste si ho lépe zapamatovali. Pokud najdete SVŮJ vlastní vztah k tématu, osobě nebo úkolu, nemůžete si pomoct, ale působíte přesvědčivě.

Buďte vzpřímení

Vnitřně nyní máte postoj k tomu, co říkáte a co prezentujete vnějšímu světu. Ale potřebujete také držení těla, které vám vyhovuje, které si vědomě zvolíte a s nímž se sladíte. Nezáleží na tom, zda jste jemná, nebo silná, atletická, nebo netrénovaná, kulatá, nebo spíše štíhlá. Když stojíme nebo chodíme vzpřímeně, ostatní nám s větší pravděpodobností věří, že jsme vzpřímení i uvnitř. Takže: Zkuste pětkrát denně vědomě pustit ramena dolů a stáhnout je dozadu. Posuňte hrudník trochu dopředu, ale vyhněte se prohnutí zad. Nastavte si připomenutí na svém mobilním telefonu na prvních 14 dní. Ať už sedíte, chodíte nebo stojíte, držte lopatky dole, střední záda rovně a hrudník mírně předsunutý. Úžasný vedlejší účinek – okamžitě se stanete viditelnější.

Otevřete se

Jistě, všichni víme, že otevřenost v práci není bez nebezpečí. Zejména ženy jsou často obviňovány z přílišných emocí. Přesto: Otevřete se, pak se vám otevřou i ostatní. Nejprve otevřete svou mysl, ale také otevřete své srdce a nechte ostatní, aby se do něj trochu podívali, protože pak vám lépe porozumí. Vyprávějte o špatných fázích, a především o tom, jak jste je překonali. Lidé se zajímají o ostatní lidi a jejich příběhy – zvláště když jde o malé hrdinské činy. Přidejte k faktům pár vtipů – pak budou výrazné a zůstanou v paměti. A vy zároveň.

Hoďte kotvu radosti

Užijte si to, co prezentujete. To je důležité, ale často obtížné. Pokud se zamyslíte, kdo vás naposledy skutečně inspiroval, byl to určitě někdo, kdo vás dokázal hluboce přesvědčit, protože měl radost. Některé úkoly vás samozřejmě nebaví. Pak je užitečné postavit si kotvu radosti, kterou můžete házet. Možná vás může bavit způsob, jakým uvádíte třeba čísla – v překvapivém pořadí a s osobními úvodními větami, nebo vás baví navrhovat grafy jinak.

I když musíte prezentovat negativní výsledky: Kotvu radosti můžete najít v poskytování řešení nebo v použití negativních výsledků jako motivace. Vytvořte si kotvu radosti pro každý obsah, pro každý vzhled a lidé se vámi budou inspirovat.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat