To, co děláte v devět hodin ráno, může být klíčem k celodenní produktivitě

Jste ochotní si trochu přivstat? Pak máte nakročeno k celodenní výkonnosti, dobré náladě i pracovním úspěchům. Ranní harmonogram, který vám tohle všechno zajistí, má pouhé tři body.

Chcete ze svého dne vytěžit maximum? To, co děláte mezi pátou a devátou hodinou ráno, může být klíčem k vaší produktivitě a optimistickému myšlení. Jak vidno, ranní ptáče opravdu doskáče hodně daleko!

Není čas ztrácet čas

Podle australské psychoterapeutky Eugenie Pepper mají ranní aktivity významný vliv na to, jak se během celého dne budete cítit a vlastně i chovat. Abyste si je mohli naplno užít, budete si muset asi trochu přivstat. Stížnosti stranou, tady jde o hodně! Výhody brzkého vstávání jsou podpořeny i četnými výzkumy, ze kterých vyplývá, že lidé, kteří se probouzejí v časných hodinách, bývají aktivnější a pracovně úspěšnější (1), přičemž jsou zpravidla šťastnější (2) a dosahují lepších výsledků v kognitivních testech (3). Ale pozor, ono si nestačí jen promnout si oči a zbavit se ospalků. A také nemá žádný extra smysl dál polehávat a lustrovat dění na sociálních sítích. Tudy cesta nevede. Výše jmenovaná specialistka popisuje ideální ranní scénář zhruba takto.

Pozitivní postoj jako alfa a omega

Vstát takříkajíc pravou nohou a s úsměvem na tváři? To je přesně ono. Pokud se z postele „vyhrabete“ s pozitivním přístupem, radostí a odhodláním čelit všem novým výzvám, s největší pravděpodobností vám prý toto myšlení vydrží až do večera. Tak se nekaboňte, až vám zazvoní budík, berte to z té lepší stránky.

Chce to trochu pohybu

Dle názoru Eugenie Pepper je dobré se po ránu trochu rozhýbat. Fyzická aktivita, jako je například krátká procházka nebo lehké cvičení, vám rozproudí krev v žilách, díky čemuž budete bdělejší a soustředěnější. Jakmile si tento bod odškrtnete, přijde vám vhod šálek kávy, u kterého budete mít čas na plánování.

Držte se rozvrhu

V klidu popřemýšlejte o tom, co všechno máte daný den udělat a vyřešit. Vytvořte si jasný plán, kterého se budete držet. I tohle vám v maximální produktivitě pomůže, protože to vyloučí zbytečné zahálky a ještě vás to motivuje. Chcete si přece splnit všechny položky seznamu, nebo snad ne?

Zdroje: (1) www.linkedin.com/pulse/20140808173331-1011572-early-risers-are-happier-healthier-and-more-productive-than-night-owls, (2) www.utoronto.ca/news/early-bed-early-rise#:~:text=Findings indicate that older adults,of “social jet lag”, (3) www.studyfinds.org/early-risers-seniors-happier-mentally-stronger/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat