Usmívejte se vědomě i očima

Neexistuje žádný výraz obličeje, který by přinesl více štěstí než úsměv. Působí pozitivně na naše zdraví i na vnitřní a vnější vnímání. A můžete ho dokonce cvičit!

Úsměv může změnit vše. Má moc snížit stres, uklidnit vás, učinit vás atraktivnějšími a udělat radost někomu jinému. Úsměv je sám o sobě to nejkrásnější, co můžete nosit. Žádný svetr, bez ohledu na to, jak je krásný, žádné lesklé náramkové hodinky nebo dobře padnoucí účes vám neumožní vypadat stejně dobře jako s upřímným zářivým úsměvem. 

Ale není smích jako smích. Spolehlivou známkou toho, zda je úsměv pravý, je, když se smějí i oči. Důležitá je také doba trvání. 

Trénujte úsměv: Zhluboka se nadechněte a myslete pozitivně

Potřebujete se trochu nastartovat? Pak se zhluboka nadechněte – dech dokáže uklidnit nervový systém a hluboké dýchání uvolňuje endorfiny, které posilují naši náladu. I ve smutných chvílích pomůže, když dáme šanci dobře míněným radám a rychle se začneme znovu smát. Smích je přirozený lék proti bolesti, který si tělo vyrábí samo. 

A všichni lenoši mohou mít dvojnásobnou radost, protože srdečný smích optimalizuje funkci plic stejně jako fyzický trénink. Dobrý důvod, proč se srdečně zasmát.

Ale kdo říká, že naše štěstí musí záviset na vnějších okolnostech? Štěstí je stav, kterého může člověk dosáhnout, zúčastnit se ho a vybrat si ho. 

Jak myslet pozitivněji

Naučte se pozitivně změnit svůj postoj, který nakonec povede k úsměvu. Tyto kroky vám mohou pomoci:

Milujte to, co děláte! Když jste zapálení pro to, co děláte, i ta nejnudnější práce se stane naplňující událostí.

Nebojte se být sami sebou! Ve chvíli, kdy vaše osobní vysněná verze sebe sama není moc blízko od reality, osvoboďte se od vlastní nedostatečnosti a najděte přijetí a lásku. 

Věřte si! Nejistota, pochybnosti, únava a strach často ve vlastním těle cítíte. Věnujte jim dostatek uznání a změňte své chování tak, abyste žili v pozitivní harmonii sami se sebou. Nebojte se změny! Když dokážeme opustit odpor a soudy k novému, dodáme si více síly věci přijímat a nacházet uspokojení v každém okamžiku.

Laskavost je mocná zbraň! Bez ohledu na to, jak lidé kolem vás reagují, zachovejte si svou jedinečnou laskavost.

Žijte okamžikem! Štěstí není něco, co bychom si měli přát do budoucna, děje se pouze v tuto chvíli. Nemusíme tedy čekat ani v to doufat, vždy se to děje právě teď.  

Protože jeden úsměv může změnit všechno, teď je ta chvíle být šťastný!

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat