Žijte spokojený život nabitý splněnými sny

Žít svůj nejlepší život ve všech oblastech – to nemusí být zbožné přání. Představujeme nástroj, pomocí kterého můžete zjistit, kvůli čemu jste nespokojení a jak to můžete změnit.

Jste opravdu stoprocentně spokojeni se svým životem? Nebo máte pocit, že by to šlo ještě o trochu lépe? Představte si, že existuje nástroj, který vám může pomoci dosáhnout další úrovně ve vašem životě. Jde o to zjistit, jaké věci by vás mohly trápit a co můžete změnit.

Pokud nejste spokojeni s některými oblastmi života, vezměte si pero a kus papíru a pokuste se odpovědět na otázky z různých oblastí svého života. Potom vyberte hodnotu na stupnici od 10 do 100 procent, která se vás týká. 10 procent, pokud jste opravdu nespokojeni; 100 procent, pokud nechcete na současné situaci nic měnit. Hodnotu si u každé oblasti poznamenejte.

Životní styl a životní prostředí

Jak jste spokojeni se svým životním stylem a prostředím? Bydlíte ve městě, ve kterém chcete být? Líbí se vám váš byt, nebo byste využili změnu prostředí? Co potřebujete, abyste se opravdu cítili dobře? Co vám vadí? 

Mezilidské vztahy

Jak jste spokojeni se svými přáteli, rodinou a partnerstvím? Máte hodně přátel? Jsou tu pro vás vaši přátelé, i když se vám zrovna nedaří? Žijí ve stejném městě? Přijímají vás takového, jaký jste? Dodávají vám sílu a inspirují vás? Jaký máte vztah s rodiči a sourozenci? Jsou pro vás oporou v těžkých chvílích? Můžete se na ně vždy spolehnout? Jste v pravidelném kontaktu? Mluvíte otevřeně a upřímně se svými rodiči nebo sourozenci? Cítíte podporu a pochopení? Jaký je váš vztah? Jste svobodná nebo zadaná? Naplňuje vás nebo vám v této oblasti něco chybí?

Atraktivita

Další bod je o atraktivitě. Jak se máte rádi? Jste spokojení s tím, jak vypadáte? Děláte něco pro sebe? Oblékáte se hezky? Baví vás dělat věci pro svůj vzhled? Díváte se rádi do zrcadla?

Fitness a vitalita

Jaká je vaše kondice a vitalita? Cítíte se fit? Máte v každodenním životě dostatek energie? Cvičíte pravidelně? Dodává vám to energii, kterou potřebujete v každodenním životě? A jak jste na tom se zdravím? Jak je na tom vaše tělo? Jste v pořádku? Máte alergie nebo intolerance, které vás ovlivňují? Máte jiné zdravotní problémy? 

Zaměstnání

A jaká je vaše práce? Naplňuje vás nebo vás něco trápí? Potřebujete změnu? Nebo je toho na vás víc? Jak je to se šéfem a kolegy? Cítíte se potřební, podporovaní a bráni vážně? Máte profesní stres nebo starosti? Bavíte se v práci? Máte rádi svou kancelář a pracovní prostředí? 

Finance

Všechno je to o penězích – a jak jsou na tom vaše finance? Máte své peníze pod kontrolou? Vycházíte s penězi? Kolik byste chtěli mít k dispozici měsíčně? Můžete žít tak, jak chcete? Můžete si něco dopřát? 

Možnosti

Hodil by se opět parádní výlet nebo nějaké dobrodružství? Nebo si chcete dopřát nový koníček či splnit sen? Jak nabitý je váš život? Je to pro vás spíše turbulentní a baví vás to? Uvítali byste ve svém životě trochu více důslednosti a klidu? Nebo se spíše nudíte a chcete ve svém životě více akce? 

Hodnoty 

Na závěr otázka vašich hodnot. Žijete podle svých hodnot? Jaký je váš smysl života? Co vaše spiritualita? Víte, co je pro vás v životě důležité? Co je pro vás dobré? Za čím si stojíte? Vidíte smysl v tom, co děláte každý den? 

Vyhodnocení života

Nyní, když máte docela dobrý pohled na svůj současný život, můžete se zeptat sami sebe: Ve kterých oblastech života chci dosáhnout znatelné „další úrovně“? Jak by se změnila příslušná oblast života, kdyby byla naplněna 100 procenty? Co chci ve svém životě změnit? Čeho chci dosáhnout jak profesně, tak ve všech ostatních oblastech života? Kdy pro mě bude letošní rok úspěšný? Co chci zažít? Na které části své osobnosti se chci od této chvíle zaměřit více a na které méně?

Zaměřte se na to dobré

Často zapomínáme na oblasti života, které už jdou dobře, a zaměřujeme se na ty, které nejsou optimální. Pozitivní věci jsou ale skvělými zdroji síly. A právě oni nám mohou pomoci vypořádat se s jinými, méně výkonnými oblastmi. Musíme změnit svůj úhel pohledu a zaměřit se na aspekty, které jsou v našem životě dobré.  Minulost nelze změnit, ale budoucnost je v našich rukou.

Uvědomte si věci, které již ve vašem životě dobře fungují. Uvědomte si své stávající silné stránky a využijte je v těžkých fázích života. Nikdy nepřestávejte snít ve velkém. Soustřeďte se na to, co je před vámi. 

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat