Aby mělo učení vysokou vzdělávací hodnotu

Znalost nejúčinnějších strategií učení vám může pomoci maximalizovat vaše úsilí, pokud se snažíte získat nové znalosti a dovednosti. Pokud jste jako mnoho lidí, váš čas je omezený, takže je důležité získat z času, který máte, co největší vzdělávací hodnotu.

Vědět, jak se dobře učit, není něco, co se stane přes noc, ale uvedení několika těchto učebních technik do každodenní praxe vám může pomoci získat více ze studijního času.

Zlepšete svou paměť

Existuje řada různých strategii, které pomohou zvýšit paměť. Základními tipy, jako je zlepšení vašeho soustředění, vyhýbání se přecpaným sezením a strukturování studijního času, je dobré začít, ale existuje ještě více lekcí z psychologie, které mohou výrazně zlepšit vaši efektivitu učení.

Můžete například použít obecné techniky učení, jako je vyhradit si klidný čas na studium, zkoušení a čtení informací nahlas. Můžete to kombinovat se strategiemi, které mohou podporovat lepší paměť, jako je cvičení a socializace.

Učte se stále nové věci

Jedním ze spolehlivých způsobů, jak se stát efektivnějšími studenty, je prostě pokračovat v učení. Výzkum zjistil, že mozek je schopen produkovat nové mozkové buňky, což je proces známý jako neurogeneze. Nicméně, mnoho z těchto buněk nakonec zemře, pokud se člověk nezapojí do nějakého typu usilovného učení. Pokud chcete, aby nové informace, které jste se právě naučili, zůstaly na místě, pokračujte v jejich procvičování a opakování.

Učte se více způsoby

Dalším z nejlepších způsobů, jak se učit, je zaměřit se na učení více než jedním způsobem. Například místo pouhého poslechu podcastu, který zahrnuje sluchové učení, najděte způsob, jak si informace nacvičit slovně i vizuálně. To může zahrnovat popis toho, co jste se naučili, příteli, psaní poznámek nebo kreslení myšlenkové mapy. Tím, že se učíte více než jedním způsobem, dále upevňujete znalosti ve své mysli.

Učte, co se učíte

Vzpomeňte si na svá školní léta. Pamatujete si svou prezentaci v sedmé třídě o Kostarice? Učitelé věděli, že když budete „učit“ zbytek třídy, získáte z referátu ještě více. Stejný princip můžete uplatnit i dnes sdílením nově naučených dovedností a znalostí s ostatními. Začněte tím, že informace převedete do vlastních slov. Tento proces sám o sobě pomáhá upevnit nové znalosti ve vašem mozku. Dále najděte způsob, jak sdílet to, co jste se naučili.

Stavte na předchozím učení

Dalším skvělým způsobem, jak se stát efektivnějšími studenty, je používat vztahové učení, které zahrnuje spojování nových informací s věcmi, které již znáte.

Získejte praktické zkušenosti

Pro mnoho studentů učení obvykle zahrnuje čtení učebnic, navštěvování přednášek nebo výzkum v knihovně nebo online. I když je důležité vidět informace a poté si je zapsat, skutečné uvedení nových znalostí a dovedností do praxe může být jedním z nejlepších způsobů, jak zlepšit učení.

Nebojte se udělat chyby

Chyby následované opravnou zpětnou vazbou mohou být prospěšné pro učení. Pokud tedy uděláte chybu, když se učíte něco nového, věnujte nějaký čas opravě chyby a zkoumání, jak jste k nesprávné odpovědi dospěli. Tato strategie může pomoci rozvíjet dovednosti kritického myšlení a učinit vás přizpůsobivějšími v situacích učení, které vyžadují schopnost změnit názor.

Zbavte se multitaskingu

Multitasking zahrnuje snahu dělat více než jednu věc současně, ale může také zahrnovat rychlé přepínání tam a zpět mezi úkoly nebo pokus o rychlé provedení úkolů jeden po druhém. To nejen snižuje produktivitu lidí, když pracují, ale také zhoršuje pozornost a snižuje porozumění. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat