Muže kopanec do varlat doslova paralyzuje

Téma, které je blízké asi každému muži? Jakýkoli úder do varlat, který prý lze přirovnat k hotovému peklu. Jak moc to bolí a proč tohle „zranění“ může způsobit i žaludeční nevolnost a zvracení?

Co bolí úplně nejvíc ze všeho? Ženy se shodují v tom, že je to porod, pro muže je zase nejhorším bolestným zážitkem kopanec do varlat. Vážně je to ale taková tragédie, nebo to pánové jen zveličují?

Sonda do trenýrkových hlubin

Koule, švestky, vejce – lidově se jim říká všelijak, ale každý bezpečně ví, že jde o párový orgán uložený v kožním vaku neboli šourku, který je odpovědný za produkci spermií a vylučování testosteronu. Samotná velikost téhle hladké a ze stran mírně zploštělé „věci“ může být proměnlivá, v průměru se uvádí délka 4–5 cm, šířka 3–3,5 cm a tloušťka 2,5 cm (1). Kdo však varlat už pár viděl, ten se asi přesvědčil o tom, že co člověk, to vážně originál.

Způsob, jak muže paralyzovat

Protože varlata patří mezi vnější orgány, bývají zranitelná vůči poranění a nejrůznějším traumatům, neboť jsou takříkajíc „první na ráně“. A tím se pomalu dostáváme k tomu, jak ta rána vlastně bolí. Kvůli obsahu neuvěřitelného množství nervových zakončení koncentrovaných na malé ploše je bolest opravdu silného kalibru. A co hůř – mnohdy postupuje až do oblasti břicha a žaludku, což lékaři nazývají bolestí odkazovanou (2).

Vysvětlují to pak tím, že šourek a břicho spolu sdílejí nervové dráhy a tkáně, které se mezi sebou prolínají. Postižený jedinec může cítit i nevolnost, výjimečné není ani nutkání na zvracení. Ačkoli ve většině případů bolest a nepohodlí za několik minut ustoupí, než se tak stane, muži prožívají opravdu perné chvilky. Na jejich zmírnění se obvykle doporučuje ledový obklad, volně prodejný lék na bolest a nečinnost bez jakékoli námahy. V případě přetrvávajících potíží je nutné navštívit lékaře.

Zdroje: (1) www.wikipedia.org/wiki/Varle, (2) www.medicalnewstoday.com/articles/kicked-in-balls#reducing-pain






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat