Ideální délka dovolené odhalena

Týden je málo, deset dní až moc? Při plánování dovolené myslete na to, že pouhý víkendový pobyt nemusí stačit.

Delší volno si nemůžete dovolit, proto brouzdáte po internetu a hledáte nějaký euro víkend. Odletíte v pátek, v neděli se vrátíte. Nic proti ničemu, jistě se rádi projdete po nových místech a prozkoumáte památky, nicméně nenazývejte to dovolenou. Mozek potřebuje mnohem delší čas, aby si odpočinul!

Počítejte minimálně do tří

Nová anketa, kterou provedla společnost OnePoll jménem mezinárodního cestovního operátora G Adventures, odhalila, že se lidé stresu nezbaví dříve než za tři dny volna. To dává smysl, protože pokud strávíte byť jen část prvního dne cestováním, je nepravděpodobné, že si najdete čas na odpočinek. A následující den můžete být pohlceni zvykáním si na nové prostředí. To, jak nejraději trávíte dny dovolené, také hodně vypovídá o vašich cílech.

Balíček „vše v jednom“ je populární

Ti, kteří využívají dovolenou jako prostředek k odpočinku, odpojení a relaxaci, hlásili, že hlavním důvodem, proč cestují, je reset a uvolnění (38 procent). Na druhé straně jedinci, jež využívají dovolenou k aktivnějšímu poznávání, novým zážitkům a dobrodružstvím, uvedli jako primární motivaci k cestování touhu poznat nová místa (47 procent).

Obě skupiny cestovatelů – hledači relaxace i dobrodruzi – se přitom domnívají, že ideální dovolená by měla trvat osm dní. To proto, aby bylo možné ukrojit si z koláče dobrodružství, poznávání i lenošení. Pochopitelně, že jeden chce víc toho prvního, zatímco druhý si ráno rád přispí – a na pláži tráví většinu dne. Záleží na osobních preferencích.

Buď, a nebo?

Manažer značky G Adventures Simon Ma prohlásil, že lidé si již nemusí vybírat mezi aktivním dobrodružstvím nebo odpočinkovým restartem. Podle něj je to falešná volba. „Všichni touží po wellness cestování, a je to dobře. Spojení pohybu, relaxace a prozkoumání úžasných destinací pomáhá mozku uvolnit se znovu získat rovnováhu.“ Ať už se však zaměřujete na pobyt na lehátku nebo poznávací túry, pravděpodobně „netrháte partu“.

Většina cestovatelů (71 procent) dává přednost tomu, aby jejich dovolená byla naplánována předem. Mimochodem, nejčastější dovolenkovou wellness aktivitou je pobyt v přírodě. S tím souvisí i jedna nesmírně důležitá věc: neberte si s sebou práci. Místo, kde není internet a signál, je vlastně ideální.

Zdroje: www.nypost.com/2023/01/10/workcations-are-becoming-more-popular-study-finds/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat