Santalové dřevo pro chvilku harmonie

Hledáte více klidu a větší duševní pohodu? Mnoho z nás je ve stresu pod tíhou každodenních požadavků. Mít jen chvilku klidu a harmonie by skutečně pomohlo zlepšit náš život. A esenciální olej ze santalového dřeva může pomoci.

Esenciální olej ze santalového dřeva pomáhá dosáhnout větší pohody a klidu díky svým rozsáhlým terapeutickým výhodám. Tento speciální esenciální olej má nejen úžasnou vůni, ale santalové dřevo může mít vliv i na celkovou pohodu a duševní zdraví spolu s mnoha dalšími překvapivými léčivými vlastnostmi.

Co je esenciální olej ze santalového dřeva?

Esenciální olej santalového dřeva je běžně známý pro svou dřevitou sladkou vůni. Často se používá jako základ pro produkty, jako jsou kadidlo, parfémy, kosmetika a voda po holení. Snadno se také dobře mísí s jinými oleji.

Tradičně je santalový olej součástí náboženských tradic v Indii a dalších východních zemích. Samotný santalový strom je považovaný za svatý, používá se k různým náboženským obřadům, včetně svateb a narození.

Aby bylo možné získat co největší užitek z tohoto esenciálního oleje, musí santalový strom růst alespoň 40–80 let, než bude možné sklízet kořeny. Starší, zralejší strom santalového dřeva obvykle produkuje esenciální olej se silnější vůní.

Výhody santalového dřeva jsou četné, ale existuje několik, které obzvláště vynikají. Pojďme se na ně nyní podívat!

Duševní klid

Jednou z hlavních výhod santalového dřeva je, že podporuje duševní klid při použití v aromaterapii. To je důvod, proč se často používá k meditaci, modlitbě nebo jiným duchovním rituálům.

Inhalujte trochu santalového oleje, až budete mít příště velký termín, který vyžaduje duševní soustředění, ale přesto chcete během procesu zůstat v klidu.

Relaxace a uklidnění

Spolu s levandulí a heřmánkem je santalové dřevo běžně na seznamu esenciálních olejů používaných v aromaterapii ke zmírnění úzkosti, stresu a deprese.

Přírodní afrodiziakum

Ajurvédská medicína používá santalové dřevo jako afrodiziakum. Jelikož je to přírodní látka, která může zvýšit sexuální touhu, santalové dřevo pomáhá zvýšit libido a může pomoci mužům s impotencí.

Chcete-li použít santalový olej jako přírodní afrodiziakum, zkuste přidat pár kapek do masážního oleje nebo tělového mléka.

Péče o pleť

Mnoho přípravků po holení a pleťových tonerů používá santalové dřevo jako jednu ze svých primárních složek, které pomáhají zklidnit, napnout a vyčistit pokožku. Pokud hledáte přírodní produkty péče o pleť, můžete přidat pár kapek santalového oleje. Mnoho lidí také používá santalový olej v boji proti akné a tmavým skvrnám.

Antivirový a antiseptický účinek

Santalové dřevo je vynikající antivirotikum. Je prospěšný při prevenci proti běžným virům. Mezi další použití patří snížení zánětu při mírném podráždění kůže, jako jsou povrchové rány, pupínky, bradavice nebo vředy. Před nanesením přímo na pokožku olej vždy otestujte na malé ploše. Pokud vás bolí v krku, můžete také kloktat šálkem vody s několika kapkami antivirového santalového oleje.

Protizánětlivý přípravek

Santalové dřevo je také protizánětlivé činidlo, které může poskytnout úlevu od mírného zánětu, jako je bodnutí hmyzem nebo podráždění kůže.

Proti stárnutí

Santalové dřevo má vysoký obsah antioxidantů, které mohou pomoci snížit poškození způsobené volnými radikály. Je to také přirozený protizánětlivý účinek.

Zkuste přidat pět kapek santalového oleje do neparfémovaného pleťového mléka a aplikovat ho přímo na obličej pro přirozené účinky proti stárnutí nebo jako pomoc při léčbě akné a dalších drobných kožních problémů.

Rizika a vedlejší účinky

Nejsou známy žádné hlavní vedlejší účinky santalového dřeva, ale někteří lidé mohou pociťovat menší podráždění pokožky při jeho lokálním použití. Stejně jako u každého esenciálního oleje proveďte nejprve na kůži malý test, než jej použijete celý.

Lidé s onemocněním ledvin a také kojenci a děti by santalové dřevo neměli užívat vnitřně. Těhotné nebo kojící maminky by neměly užívat santalový olej vnitřně.

Vždy vybírejte esenciální olej ze santalového dřeva, který je 100% čistý, má terapeutickou kvalitu a je certifikovaný jako organický, aby byla zajištěna účinnost, bezpečnost a účinnost.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat