Duševní zen pro rychlý relax

Soul zen nabízí velmi individuální přístup k spiritualitě, sebelásce a vnitřní spokojenosti. Jak můžete doma rychle odpočívat a optimálně relaxovat?

Dny se zkracují, noci jsou chladnější a času, který můžeme trávit venku, je stále méně. Abyste si mohli užít toto „temné“ období v pohodlí domova, nabízí soul zen relaxační tipy pro chladné dny.

Wellness večer

Nyní je čas nechat se hýčkat útulnou koupelí. Teplo uvolňuje svaly, posiluje imunitní systém a zabraňuje nachlazení. Pro péči o suchou pokožku byste měli po koupeli nanést na pokožku tělový olej. Ajurvédské směsi esenciálních olejů mají zvláště uklidňující účinek a podporují uvolnění svalů.

Dobrá vůně

Nejen vizuální efekt místnosti ovlivňuje naši pohodu. Jak se doma cítíme, ovlivňuje i vnímání vůní a pachů. Vůně mají přímý vliv na limbický systém, který souvisí s našimi emocemi. Prokázaný, hluboký psychologický efekt má například aroma z vonných tyčinek. Přidejte dobrou knihu nebo uklidňující hudbu a relaxace doma je zaručena.

Teplo zevnitř

Před spaním byste měli vypít šálek teplého bylinkového čaje. Bylinky jako meduňka, kontryhel, kozlík lékařský nebo jalovec zklidňují žaludek a zažívání a pomáhají tělu usnout.

Rozjímání

Po dlouhém dni vám relaxační meditace s vědomým dýcháním zajistí hluboký a klidný spánek. Tato kombinace dělá zázraky, zvláště před usnutím. Najděte si pohodlné místo, posaďte se s nohama zkříženýma a s rovnými zády a uvolněnými rameny. Ruce máte volně položené na kolenou. Oči a ústa jsou lehce zavřené. Nyní dýchejte vědomě do žaludku a ujistěte se, že vaše výdechy jsou delší než nádechy. Často pomáhá vnitřně počítat a například se nadechnout na čtyři nádechy a vydechnout na sedm nádechů. Úžasně relaxační!

Masáž krku

Napjatá oblast krku je nejen nepříjemná, ale také narušuje koncentraci a výkon. Nejlepší na masáži šíje je to, že si ji můžete snadno dopřát sami. Naneste několik kapek aromatického oleje na krk a spánky a lehkými krouživými pohyby olej vmasírujte směrem k linii vlasů.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat