Duševní zen pro rychlý relax

Soul zen nabízí velmi individuální přístup k spiritualitě, sebelásce a vnitřní spokojenosti. Jak můžete doma rychle odpočívat a optimálně relaxovat?

Dny se zkracují, noci jsou chladnější a času, který můžeme trávit venku, je stále méně. Abyste si mohli užít toto „temné“ období v pohodlí domova, nabízí soul zen relaxační tipy pro chladné dny.

Wellness večer

Nyní je čas nechat se hýčkat útulnou koupelí. Teplo uvolňuje svaly, posiluje imunitní systém a zabraňuje nachlazení. Pro péči o suchou pokožku byste měli po koupeli nanést na pokožku tělový olej. Ajurvédské směsi esenciálních olejů mají zvláště uklidňující účinek a podporují uvolnění svalů.

Dobrá vůně

Nejen vizuální efekt místnosti ovlivňuje naši pohodu. Jak se doma cítíme, ovlivňuje i vnímání vůní a pachů. Vůně mají přímý vliv na limbický systém, který souvisí s našimi emocemi. Prokázaný, hluboký psychologický efekt má například aroma z vonných tyčinek. Přidejte dobrou knihu nebo uklidňující hudbu a relaxace doma je zaručena.

Teplo zevnitř

Před spaním byste měli vypít šálek teplého bylinkového čaje. Bylinky jako meduňka, kontryhel, kozlík lékařský nebo jalovec zklidňují žaludek a zažívání a pomáhají tělu usnout.

Rozjímání

Po dlouhém dni vám relaxační meditace s vědomým dýcháním zajistí hluboký a klidný spánek. Tato kombinace dělá zázraky, zvláště před usnutím. Najděte si pohodlné místo, posaďte se s nohama zkříženýma a s rovnými zády a uvolněnými rameny. Ruce máte volně položené na kolenou. Oči a ústa jsou lehce zavřené. Nyní dýchejte vědomě do žaludku a ujistěte se, že vaše výdechy jsou delší než nádechy. Často pomáhá vnitřně počítat a například se nadechnout na čtyři nádechy a vydechnout na sedm nádechů. Úžasně relaxační!

Masáž krku

Napjatá oblast krku je nejen nepříjemná, ale také narušuje koncentraci a výkon. Nejlepší na masáži šíje je to, že si ji můžete snadno dopřát sami. Naneste několik kapek aromatického oleje na krk a spánky a lehkými krouživými pohyby olej vmasírujte směrem k linii vlasů.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat