Stále více lidí chce pracovat z domova. Důvodem jsou jejich psi a kočky

Home office má spoustu výhod. Odpadá zdlouhavé dojíždění, kontakt s nesympatickými kolegy i shánění hlídání pro nemocné děti. Na práci z domova si lidé cení i toho, že mohou být se svými mazlíčky prakticky neustále.

Domácí mazlíčci nejsou „jenom“ chovaná zvířata, ale opravdoví a právoplatní členové rodiny. A tak se s nimi také zachází. Právě proto chce tolik lidí upravit svůj pracovní režim, a to klidně i za nižší plat!

Láska vážně hory přenáší

Výzkum (1) provedený mezinárodní agenturou pro průzkum trhu OnePoll, který si objednala americká on-line veterinární klinika PetsMeds, je vážně všeříkající. Vyplynulo z něj, že čtyři z deseti jedinců usilují o takzvaný homeoffice, aby mohli být svému chlupáčovi stále nablízku, přičemž se netají tím, že kvůli tomu bez problémů oželí část výplaty. Tito majitelé přiznávají, že se jim začne stýskat zhruba po 30 minutách odloučení. Téměř polovina vyjádřila obavy ze separační úzkosti jejich mazlíčků, když jsou o samotě, zatímco oni pracují mimo domov. Smutné prosebné oči psů a koček při odchodu z bytu doslova brnkají na psychiku 30 procentům vlastníků zvířat. Jak to máte vy? Také byste nabídli šéfovi, že vyměníte kancelář za práci z domu, abyste se s mazlíčkem nemuseli loučit?

Co se asi děje, když tam nejsem?

Zmíněný průzkum rovněž prokázal, že poměrně vysoké procento osob po dobu své nepřítomnosti žádá ostatní rodinné příslušníky, aby zvíře zkontrolovali. Někteří dokonce pro svůj klid běžně používají domácí kamery a sledovací zařízení, kterými němou tvář i jeho náladu neustále monitorují.

Nutnost, nebo přehánění?

„Rádi vidíme tak silné spojení mezi domácími mazlíčky a jejich lidmi. Přesně o tom to celé je. Tento výzkum jen potvrzuje, jak moc svá zvířata jejich majitelé milují a upřednostňují pobyt s nimi,“ pochvaluje si americký veterinář Matt Hulett (2).

Zdroje: (1) www.dvm360.com/view/pet-owner-survey-reports-separation-anxiety-statistics, (2) www.nypost.com/2023/09/08/4-in-10-pet-owners-would-take-a-pay-cut-to-work-from-home-poll/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat