Nedělní návyky pro extra produktivní týden

Blýskněte se před šéfem svou kreativitou a produktivitou. Lze na tom zapracovat už v neděli! A to hodně příjemnými způsoby.

I pro vás mají poslední hodiny týdne takovou zvláštní pachuť? Člověk už se začíná psychicky připravovat na stresující kolotoč následujícího týdne, což víkendovému odpočinku vážně odporuje. Obavy, smutek, vztek, nespokojenost, beznaděj – tohle všechno se dá shrnout do termínu „nedělní deprese“, který je pro odborníky dobře známý (1). Může být na tomhle nenáviděném dni vůbec něco dobrého? Jedno pozitivum by se našlo. Když si osvojíte tyto nedělní návyky, zajistíte si pondělní produktivitu, která vás až do pátku neopustí!

Věnujte čas úklidu

Písničku, v níž se zpívá o tom, že dělání všechny smutky zahání, známe všichni. A ono na tom vážně něco bude. I podle odborníků manuální práce vyhání z mysli stres (2), což ale není jediná odměna. Ráno se probudíte do uklizeného domova. Čistý a organizovaný prostor podporuje motivaci i produktivní myšlení (3), tak se chopte prachovky a hurá na věc.

Čím více sebepéče, tím lépe

Co je to vlastně ta sebepéče? Jde o soubor aktivit zaměřených na pečování o své fyzické i psychické blaho. Pro někoho je to třeba běhání, pro jiného četba, dlouhá koupel s relaxačními esenciálními oleji, sex, manikúra či návštěva oblíbené restaurace. Je to vzácný a příjemný čas věnovaný výhradně sobě, který udělá dobře tělu i duši. A ano, i tohle je způsob, jak nakopnout kreativitu a efektivnost pracovních výkonů (4).

Plánování jako správný krok

Chápeme, to poslední, co by se vám v neděli chtělo, je přemýšlet o pracovních povinnostech nadcházejícího týdne. Ale zkuste se té skepse zbavit a dát tomu šanci a čtvrt hodinky času. Týdenní plánování je neuvěřitelným nástrojem pro zvýšení produktivity a zamezení prokrastinace. Se správným řízením času také přichází lepší rovnováha mezi profesním a soukromým životem (5). Zapište si všechny věci, které musíte a potřebujete udělat. Uvidíte sami, že to má obrovské výhody!

Zdroje: (1) www.betterhelp.com/advice/depression/what-is-sunday-depression/, (2) www.jobacle.com/blog/top-3-benefits-manual-labor.html, (3) www.bbcleaningco.com/the-science-of-cleanliness/, (4) www.info.smartevals.com/self-care-increases-productivity-enhances-creativity/, (5) www.dailybot.com/lessons/week-planning






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:57
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat