Muži nejčastěji a nejdéle koukají ženám na prsa

15.06.2010 | Zajímavosti

Ženy si často stěžují, že jim muži při setkání koukají hned na prsa a že na jejich vnady civí dlouho. A stěžují si právem.

Podle nového výzkumu pohybu očí mužů během setkání se ženou pánové skutečně nejčastěji nejdříve pohlédnou na prsa, teprve až poté na obličej. A na prsa pak koukají výrazně nejdéle ze všech tělesných partií.

Na prsa se jako na první část ženy podívá 47 procent mužů, zatímco na boky a pas 33 procent, zbývajících 20 procent se zaměří nejprve na ženský obličej.

A prsa nejsou jen tím, na co se muži dívají jako první, ale také to, na co civí nejdéle. Podle expertů z Nového Zélandu muži jednají instinktivně. Dovedla je k tomu evoluce, která jim tak pomáhá odhadnout plodnost žen. Ty s bujnějším hrudníkem a útlým pasem totiž mají více estrogenu a jsou plodnější.

„Muži mohou koukat na prsa častěji proto, že jsou pro ně esteticky velmi přitažlivá, je jedno, jak jsou velká,“ tvrdí experti z University of Wellington.

Muži si tzv. klasickou ženskou postavu přesýpacích hodin stihnou prohlédnout zběžně za 0,2 sekundy, přičemž pažím, nohám od kolen dolů a chodidlům věnují nejméně pozornosti.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat