Kdy jsou ženy nejšťastnější?!

Za peníze si štěstí nekoupíš. Ani to manželské. Přísloví potvrzuje průzkum z Velké Británie mezi tisícovkou těch, kterým už bylo sedmdesát a kteří se mohou ohlédnout za svým životem a zhodnotit nejproduktivnější léta. Podle jejich výpovědí nejvíce záleží skutečně na šťastném vztahu plném lásky. Předčí finanční zajištění a bohatství. A nejšťastnější jsou ženy v osmatřiceti, zatímco muži zhruba ve čtyřiceti letech.

Tehdy mají většinou dost peněz, kariéru, jsou stále fit a zdraví, mají přátele a většina také rodiny a vztahy. Jako nejlepší chvíle svých životů pak lidé starší sedmdesát let hodnotí narození dítěte, svatební den a narození vnoučat.

„Milující vztahy jsou důležitější než peníze a materiální úspěchy,“ tvrdí mluvčí pojišťovací společnosti Beagle Street, která průzkum provedla.

A čeho lidé nejvíce litují? Že nešli za svým životním snem a dělali v životě něco, co si přála rodina či okolí, nikoli to, co si přáli oni sami.

Výsledky průzkumu jsou shrnuty v krátkém filmu Happiest Moment, v němž osoby starší sedmdesát let dávají rady do života mladším generacím.

„Ohromujícím vzkazem těch, kteří mají nejvíce životních zkušeností, je, že klíčem ke štěstí je méně se trápit a více žít v přítomném okamžiku s lidmi, které máte nejraději… náš výzkum jasně dokazuje, že štěstí souvisí mnohem zásadněji se vztahy, přáteli a rodinou než se společenským a ekonomickým statusem,“ tvrdí Matthew Gledhill, šéf společnosti Beagle Street v rozhovoru pro Daily Mail.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat