Sny ve spreji: Firma slibuje po nastříkání okamžité usnutí!

Kalifornská společnost Sprayable nabízí unikátní přípravek na usnutí – melatonin ve spreji. Po aplikaci na kůži autoři produktu slibují snadnější usnutí všem, kdo mají problém zabrat. Třeba kvůli cestování přes různá časová pásma, kvůli světlenému smogu v noci a dalším problémům. Měsíční balení s třiceti dávkami vyjde na patnáct dolarů – asi 360 korun.

Společnost Sprayable založili čerství držitelé titulů doktor v oborech chemie, design a produktový developer, a to z Harvardovy univerzity a University of California v Berkeley. Jenže na výrobu melatoninu ve spreji neměli dost financí. Tak svůj projekt představili na webu Indiegogo.com pro sdílené dotování dobrých nápadů. Cílem bylo získat aspoň patnáct tisíc dolarů, získali ale více než třikrát tolik.

Sprayable Sleep se stal mezi mecenáši hitem a mnozí si předplatili doživotní dodávku spreje.

Stačí jen pár stříknutí na krk před odchodem do postele a lepší spánek je na cestě,“ vysvětluje mluvčí společnosti Sprayable.

Jedná se vůbec o první místní podávání melatoninu. Výhodou je, že se vstřebává kůží a kromě tyrozinu (aminokyseliny) a vody neobsahuje žádné přidané látky. Také prý nehrozí vedlejší účinky jako při požití lékové formy melatoninu.

Melatonin je hormon, který přirozeně startuje v těle spánek. Pokud je jeho produkce narušena – narušením biologických hodin, umělým modrým světlem ze spotřebičů v noci či onemocněním – člověk má problémy s usínáním.

Představte si, že byste usnuli stlačením tlačítka,“ lákají k financování projektu autoři, kteří nabízejí také oranžové brýle proti modrému (probouzejícímu) světlu a masku na oči proti negativnímu vlivu světelného smogu z ulic.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:42
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:40
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:35

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat