Vegetariánská kalkulačka: Spočítá, kolik ušetříte zvířat, masa a skleníkových plynů

Američtí vegetariáni, které motivuje k nejezení masa ekologie a soucit se zvířaty, mají novou pomůcku. Mohou se podporovat daty z vegetariánské kalkulačky. Ta totiž podle průměrné americké konzumace vypočítá, kolik člověk nekonzumací masa ušetřil zvířecích životů či nevypustil do ovzduší oxidu uhličitého.

Kalkulačka kupříkladu tvrdí, že průměrný Američan sní každý rok 195 liber masa – asi 88 kilogramů. Zabito kvůli tomu musí být 202 (různých druhů) zvířat, jejichž chov vyprodukuje do ovzduší 1 609 liber (724 kilogramů) oxidu uhličitého. To vše člověk ušetří jediným rokem vegetariánství. Tedy pokud je Američan. Kalkulačka Vegetarian Calculator totiž počítá s průměrnou spotřebou masa vypočítanou americkými statistiky v roce 2008.

Na svém facebookovém profilu pak provozovatelé kalkulačky tvrdí, že průměrný Američan spořádá za život jedenáct krav, sedmadvacet vepřů a 2 400 kuřat, k tomu 4 500 ryb, osmdesát krocanů a třicet ovcí. Pokud se započítají králíci, kachny, husy, kozy, krevety a hlavonožci (chobotnice, olihně, sépie apod.), tak číslo vyroste na 7 500 kusů živočichů na osobu.

„Používáme mnohem méně přírodních zdrojů a produkujeme méně CO2 do ovzduší. Chov dobytka přispívá ke globálnímu oteplování víc než automobily, hned za průmyslovou výrobou je druhým největším producentem skleníkových plynů,“ uvádějí autoři kalkulačky na webu Vegetariancalculator.com.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat