Sladký zázrak?! Nízkotučná čokoláda, která prý omlazuje!

Tým vědců z Cambridgeské univerzity se rozhodl pomoci milovníkům čokolády, kteří se nedokážou vzdát své oblíbené sladkosti. Ačkoli je kakaový prášek velmi zdravý díky vysoké koncentraci antioxidantů, konzumace velkého množství čokolády škodí kvůli vysokému obsahu nasycených tuků a jednoduchých cukrů. Jenže to neplatí o novince Esthechoc. Ta je nízkokalorická, ale nabitá antioxidanty, které prý omlazují.

Právě proto výrobek dostal název Esthechoc neboli estetická čokoláda. Má upozorňovat na to, že při konzumaci tohoto dezertu člověku mládne pleť. Dostává s ním do těla velké množství antioxidantů, které chrání buňky před volnými radikály a tím i před procesem stárnutí.

Krabice Esthechoc obsahuje jednotlivé porce vážící 7,5 gramu. Každá porce je určena na jeden den a obsahuje stejné množství antioxidantů jako sto gramů sedmdesátiprocentní čokolády. Ale obsahuje také tolik antioxidantu astaxanthinu jako tři sta gramů lososa. Každá porce přitom skrývá pouhých osmatřicet kilokalorií energie.

Čokoládu vyrábí společnost Lycotec sídlící v Cambridgi a spolupracující s vědci z tamní věhlasné univerzity.

V prodeji bude tento výrobek od března a to ve Spojeném království a některých zemích Evropské unie. Bude k dostání také online, ale ve Spojném království by ho měl nabízet jeden velký a prestižní obchodní řetězec,“ uvedl jeden z autorů čokolády a student Cambridgeské univerzity doktor Ivan Petjaev.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat