Nejoblíbenější barva světa je... Uhodnete?!

Deset nejlidnatějších národů planety rozhodlo o tom, která barva je nejpopulárnější. Výsledek nepřekvapí nikoho. Je to modrá. Barva letního nebe či čistého moře je nejmilejší většině obyvatel planety. Průzkumy z minulých let však dokázaly něco podobného i v národních úrovních.

Podle BBC se do průzkumu zapojily Spojené Království, Německo, USA, Austrálie, Čína, Hong Kong, Malajsie, Singapur, Thajsko a Indonésie.

Z průzkumu také vyšlo najevo, že modrá je mnohem oblíbenější barvou u mužů, u kterých se na prvním místě pohybovala zhruba ve čtyřiceti procentech dotázaných, zatímco mezi ženami se na modré shodlo jen dvacet až třicet procent dotázaných. Nicméně modrá získala největší podíl žen. Jednotlivé národy se lišily pouze o jednotky procent.

Modrá barva je poměrně konzervativní odstín, z výtvarného hlediska je to odstín studený. Na psychiku má uklidňující účinky a je barvou klidu a míru. Modrý interiér působí uklidňujícím a tišícím dojmem a je dobrý také v ložnicích.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat