Prostreno.cz

Borůvky, kurkuma nebo ženšen chrání proti předčasnému stárnutí

Stárnutí je přirozený jev, ale upřímně? Nikdo nechce vrásky ve svém životě přivítat až příliš brzy, a proto se tolik daří prodeji „zázračných“ a předražených krémů. Už nechcete utrácet zbytečně? Počítejte do pěti…

Bylinkáři se shodují v jednom… Jo, krémy proti stárnutí! Obsahují i látky, kvůli kterým naopak stárnete rychleji! Navíc jsou plné chemikálií, stojí hříšné peníze a působí jen dočasně – tedy pokud produkt aktivně používáte. Takže co se dá dělat? Existuje způsob, jak stárnutí zpomalit? Samozřejmě. Už jste slyšeli o výjimečných anti-aging bylinách bez vedlejších účinků? Protizánětlivé vlastnosti, antioxidanty, ochrana před degenerací buněk. To nabízí tahle silná pětka!

Zázračná kurkuma

Kurkuma neboli indický šafrán je koření, které je neodmyslitelně spjaté s indickou kuchyní. Jelikož má výjimečné účinky na lidský organismus, směle ji můžeme zařadit mezi bylinky, které jsou antibakteriální a protizánětlivé. Kurkuma je jednou z nejlepších bojovnic proti stárnutí pokožky, která napravuje škody kožní tkáně a zabraňuje předčasnému výskytu vrásek. Přidávejte si ji do svých oblíbených masek či krémů.

Ženšen

Ženšen je velmi populární bylina v Asii a Americe, jež je dobře známá a ceněná pro své anti-aging vlastnosti. Ženšen bojuje proti vysokému krevnímu tlaku, výrazně snižuje stres a pomáhá k zářící a čisté pleti bez ohledu na věk, zvyšuje produkci kolagenu. Pro domácí přípravu je nejvhodnější odvar, který se připravuje na mírném ohni, přičemž se vaří 1-1,5 g prášku po dobu 30-60 minut. Další možností je příprava tinktury.

Kouzelné borůvky

Na afty vám každý dědek kořenář doporučí borůvčí. A co na pleť? Plody brusnice borůvky…Díky vysokému množství vitaminů a minerálních látek jsou právě borůvky považovány za přírodní antioxidanty s nesmírně pozitivním vlivem na pleť a kůži.

Borůvky velmi kladně ovlivňují volné kyslíkové radikály působící přímo na vaši pokožku a pleť. Antioxidanty a fytochemikálie, jež jsou v borůvkách obsaženy, při svém působení neutralizují DNA těchto volných radikálů. Rozkládají je tak a snižují škodlivé působení na pleť. Fialové barvivo obsahující tzv. antokyany zase působí na kyslíkové radikály, které přímo poškozují kolagen v pokožce. Smíchejte lžíci jogurtu, citronovou šťávu a pár rozmačkaných borůvek, směs naneste na pleť a nechte působit 20 minut.

Dvoudomý opadavý strom

Ginkgo biloba neboli jinan dvoulaločný je obdivovaný pro své ochranné prvky proti stárnutí již věky věků. (V Číně se extrakt z listů užívá jako ochrana zdraví již dokonce po staletí.) Působí jako tonikum na pleť, které zmírňuje první známky stárnutí. Zároveň posiluje kapiláry dodávající kyslík do tělesných orgánů těla a celkově udržuje organismus mladistvý. Semena tohoto stromu jsou u nás běžně k dostání.

Méně známý pupečník asijský

Gotu kola (pupečník asijský) je léčivá bylina, kterou hojně využívaly původní indonéské, čínské, indické a americké národy. Je známý pro své protizánětlivé vlastnosti, napomáhá regeneraci buněk, působí antistresově a udržuje mladého ducha. Semena jsou, stejně jako v předchozím případě, u nás běžně k dostání s tím, že pupečník asijský není mrazuvzdorná rostlina, proto je vhodná na pěstování v bytech.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat