Prostreno.cz

Mandlový olej můžete použít také jako odstraňovač make-upu

Potřebujete odstraňovač make-upu, který prospěje vaší pokožce i jinými způsoby? A uvažovali jste někdy o mandlovém oleji? Má mnoho výhod pro zdraví, kůži a vlasy, přičemž jeho odličovací schopnosti jsou skoro legendární!

Odstraňovač make-upu. Není lehké najít ten správný. Po jednom štípou oči, druhý způsobuje alergii, u třetího nevyhovuje vůně, čtvrtý není schopen zbavit řasenky, ten pátý je drahý „jako pes“. Řešení pro všechny případy? Mandlový olej, který obsahuje množství důležitých minerálů, jako je vápník, draslík či hořčík, také nenasycené mastné kyseliny a vitaminy A a E.

V porovnání s kupovanými produkty z drogerie či lékárny neobsahuje žádné chemikálie ani látky, které by mohly poškodit pokožku. Je totiž vůči ní velmi něžný a jemný, líčidla odstraňuje s minimálním úsilím a někdo tvrdí, že dokonce i vypíná a zpevňuje kontury.

Dokonalý pomocník s úžasnou vůní

Víte, že...

Mandlový olej nedráždí a je velmi dobře snášen každým typem pleti. Jeho cena se pohybuje okolo 110 korun za 50 mililitrů.

Dalším důvodem, proč je mandlový olej tak fantastickým odličovačem, je jeho schopnost nezanechávat ji mastnou. Zároveň mírný projevy ekzémů, zklidňuje pleť a ulevuje od svědění, odlupování a pnutí. Tohle jiné produkty na trhu nabídnout nemohou. Ve skutečnosti totiž často obsahují tolik různých látek, že veškeré projevy problematické pleti mohou ještě více zhoršit. Takže už saháte „po mandlích“?

Jedna, dvě, tři!

Kroky k odstranění make-upu mandlovým olejem jsou velmi jednoduché. Naneste pár kapek na své prsty, naneste na obličej a jemně masírujte celou tvář. Zaměřte se samozřejmě i na oči a jejich okolí.

Poté vezměte vatový tamponek a navlhčete jej buď čistou, nebo růžovou vodou. Jemně stírejte líčidla, přičemž na oči použijte další tamponek s extra porcí mandlového oleje. Je to nutné zvlášť u voděodolných řasenek. (Ale jde to lehce, bez tahání a trápení.) Až skončíte, opláchněte obličej vlažnou vodou. Pokud máte suchou pokožku, voda na závěr není tak docela dogma.

Nejen na cestování ideální

Vzhledem k tomu, že mandlový olej má mnoho úžasných účinků včetně hydratace, nemusí se nutně smývat. Můžete ho tak nechat působit o něco déle. V podstatě skvěle funguje i jako noční krém, nicméně u smíšené a mastné pleti se nedoporučuje jeho každodenní aplikace. To množství, které v určitý den vyšetříte, můžete použít jinde – třeba na vlasy. Mandlový olej se osvědčuje mimo jiné i jako vlasové sérum na poničené konečky. Pokud tedy potřebujete více místa v kufru, nechte doma svoje oblíbené produkty a nahraďte je jedním.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat