Prostreno.cz

Zbavte se účinně nevzhledných černých teček na nose

Nějak teď v létě nemáte štěstí na dokonalou pleť a trápí vás černé tečky na obličeji nebo nose? Takhle se jich účinně zbavíte!

Černé tečky jsou v podstatě něco jako otevřený pupínek. Vznikají, když se pór naplní mazem a odumřelými kožními buňkami, ale zůstane otevřený. Na vině jsou často opalovací krémy a make-upy, tak si dejte pozor, které produkty o prázdninách používáte!

Pokud už boj s černými tečkami nějakou dobu svádíte, ujistěte se, že používáte nekomedogenní kosmetiku – a ideálně navštivte i dermatologa. Může totiž jít o hlubší příčinu, za kterou se skrývají hormony, genetika, stres, špatný druh mýdla nebo šamponu na vlasy (ano, i toho), ale také teplo a vlhkost. Do té doby se pokuste zabránit vzniku dalších černých katastrof. Jak? Takhle!

Vše začíná u správných návyků

Myjte si obličej klidně i třikrát denně. Jedině tak udržíte pot a mastnotu v šachu. Večer svůj obličej potírejte gelem aloe vera. Také se snažte používat přípravky bez alkoholu. Velmi se osvědčuje růžová voda a okurka. Ty by ve vašich produktech neměly chybět.

Odborníci zároveň doporučují vyhýbat se nezdravému, smaženému a tučnému jídlu a naopak zařadit do svého jídelníčku ovoce a zeleninu. A také spoustu vody. Co se týče zdravých tuků, nabízejí se avokádo, ryby (tuňák či losos), ořechy a semena. A když už jsme u potravin, pomůže peeling z domácích zdrojů?

Pravidelné obrušování jako nutnost

Dermatologové se přiklánějí k frekvenci jednou týdně. Vezměte 2 lžíce ovesných vloček, 1 lžičku krystalového cukru, ½ lžíce medu a několik kapek šťávy z citronu. Všechny uvedené ingredience smíchejte, naneste na obličej, proveďte pár krouživých pohybů a nechte 7 minut působit. V závěru obličej umyjte vlažnou vodou. Hotovo. Neznamená to ale, že s ostatními věcmi je vystaráno.

Žlutý zázrak 2 v 1

Hned, jakmile přijdete domů, odstraňte z tváře make-up, opalovací krém a jakoukoli jinou kosmetiku. Cílem je udržovat pleť co nejvíce bez líčidel. Ráno po probuzení naneste na obličej šťávu z citronu a nechte ji několik minut působit.

Časem zjistíte, že vitamin C černé tečky bělí, ale zároveň pozitivně působí i na akné. Podobného výsledku lze dosáhnout i použitím jedlé sody s vodou. Vhodný je též jablečný ocet. Obojí nechte několik minut působit a poté umyjte vlažnou vodou. A nevyhazujte mokré čajové sáčky od černého a zeleného čaje.

Bílek v roli záchranáře

Ty pravidelně přikládejte na postižená místa a nechte je dělat svoji práci. Za několik týdnů se budete moct radovat z čistější pleti. Čaj nepijete? Nevadí, připravte si masku z vaječného bílku. Vyšlehejte jej, přidejte pár kapek citronu, naneste na obličej a nechte 20 minut působit. Poté smyjte a tuto proceduru pravidelně podstupujte aspoň jednou týdně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat