Prostreno.cz

Proč si dávat brokolici na obličej

Jíte rádi brokolici na všechny možné způsoby? Dobře děláte, patří totiž na seznam super potravin a pojistí vám pevné zdraví. Víte ale, že tahle zelenina svede zázraky i co se týká vzhledu? Jako olej zpomaluje stárnutí i tvorbu vrásek, ochrání vás před sluncem a zregeneruje pokožku!

Všichni víme, jak moc je brokolice prospěšná pro lidský organismus. Je zásobárnou mnoha cenných a potřebných látek, prospívá srdci, zlepšuje zdraví kostí a sráží hladinu cholesterolu. Jenže pozor, tenhle „zelenáč“ se doporučuje nejen do žaludku, ale i na pokožku! Už jste slyšeli o brokolicovém oleji? Je čas se s ním blíže seznámit. Co je vlastně zač?

Pomocník krásy, kterého se vyplatí poznat

Tento olej se vyrábí lisováním brokolicových výhonků. Celý proces se odehrává za studena, aby nedošlo k porušení obsažených mastných kyselin a vitaminů. Jelikož je přímo nabitý antioxidanty, zabraňuje stárnutí pokožky i vzniku nechtěných vrásek. Další předností je, že není tolik mastný a velmi rychle se vstřebává. Má zelenožlutou barvu a voní stejně jako známá košťálová zelenina. Co všechno vám tenhle zázrak poskytne?

Hydratace po celý den

Pravidelné používání zeleného oleje na obličej má neuvěřitelné výsledky. Díky esenciálním mastným kyselinám je pokožka hydratovaná, aniž by vypadala, nebo se cítila mastná a lesklá. Olej vytvoří neviditelnou ochrannou vrstvu, která zachytí a udrží vlhkost, takže o celodenní vláhu máte postaráno.

Extra dávka výživy

Brokolicová semena praskají ve švech prospěšnými látkami, včetně vitaminu C, který vyživuje kůži. To vám zajistí zdravý, zářivý a mladistvý vzhled. Nutno dodat, že prakticky bez práce, nákupu mnoha drahých přípravků i častých návštěv kosmetičky. Brokolicovému zázraku nelze odepřít ani to, že za žádných okolností neucpává póry a eliminuje skvrny, což jistě není od věci…

Ochrana před UV zářením

Olej z brokolice poskytuje pleti díky obsažené organické molekule zvané sulforafan ochranný štít před UV zářením a rovněž předchází nepříjemným spáleninám od slunce. Technicky vzato tedy snižuje riziko vzniku rakoviny kůže. Zmírňuje také červenání a záněty pokožky vyvolané nadměrným opalováním.

Regenerační vzpruha a obnova buněk

V lahvičce oleje naleznete i vitamin A ve formě retinolu, což je přírodní exfoliátor. A ten se hodí vždycky! Jeho náplň práce? Odstranění odumřelých buněk, rychlá obnova a oprava těch poškozených, celková regenerace pokožky. Znáte snad lepší způsob, jak efektivně maskovat stáří?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sekaná

(1 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat