Prostreno.cz

Špatné zvyky, kvůli kterým vám padají vlasy. Děláte je denně

Míváte po česání na hřebenu hodně odpadlíků? Pokud je to pořádný chomáč, normální to rozhodně není. A co je horší – možná si za to můžete sami! Že vy máte pěšinku už celé roky na stejném místě a bez těsného culíku už ani nevycházíte z domu?

Řídnoucí vlasy nejsou jen typicky mužským problémem. Samozřejmě i ženy o něm vědí svoje! Ačkoli se může zdát, že příčinou vypadávání je v první řadě genetika, užívání léků, stres, hormonální nerovnováha a špatná strava, na seznam viníků lze zařadit i tyto běžné denní návyky, do kterých byste to asi neřekli. Před čím se mít na pozoru?

Pěšinka stále na stejném místě. Proč je to špatně?

Znáte to, vlasy si prostě umyjete, učešete, jak jste zvyklí a tím to hasne. Jenže právě v tom je ten problém! Po několika letech může i tenhle „styling“ přispět k nechtěnému řídnutí, neboť oblast v okolí pěšinky je velmi citlivá. Časté stresy v podobě kartáčování a tvarování rovných linií jí celkově nedělají dobře. Jednou za čas se nebojte změny a zkuste si pěšinku přečesat na stranu, doprostřed – zkrátka kamkoliv jinam. Je to pro vaše dobro! Respektive pro dobro vaší hlavy…

Příliš těsný culík, co se jednou vymstí

Doma, v posilovně, v práci… Nesnesete rozpuštěné vlasy i prameny padající do očí? O tom, že se občas nějaký zbloudilec přilepí k balzámu na rty, snad raději ani nemluvit… Jistě, utažený culík či drdol se jeví jako spásné řešení, ovšem všeho moc škodí. Ve finále vám tyto odolné a téměř bezpracné účesy zaviní postupné odumírání vlasových folikul, ze kterých pak logicky nic neroste a ani neporoste. Mnohem zdravější a šetrnější způsob přinášejí volné gumičky, čelenky a šátky – z těch následky nekoukají! Ostatně, i takový pletený cop má něco do sebe.

Fénování. I na něm se dá ledacos pokazit

A teď se přiznejte, jak daleko držíte svůj horký nástroj od své hřívy? Naprosté minimum by mělo být 20 centimetrů, i když to znamená, že v koupelně a v předklonu strávíte o něco více času. Horkost, navíc v bezprostřední blízkosti vlasů, nahrává nevratnému poškození jejich povrchové vrstvy a zasahuje do celkové struktury. Koruna krásy pak bohužel slábne, vypadává a vy můžete jen přihlížet a počítat škody. Co se týká žehličky na vlasy, tam je to podobná písnička. Občas ji nechte v šuplíku a dopřejte své kštici zasloužený odpočinek.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat