Komentáře k článku

konatovka 13.10.2017

Dříve jsem si jí kupovala, pak jsem si přečetla články a kontaminovaném krmení na farmách, pak zase v dalších článcích samá chvála, v televizi jsem viděla jak je lovena přímo z tekoucích vod. Kde je pravda, opravdu netuším, ale už jí nekupuji. Ovšem je to velmi výborné maso bez kostí a lahodná chuť. Počkám si na další výzkumy.:-O

Rybář 14.10.2017

Co říci, tento článek není v evropských podmínkách pravdivý, pro ryby z českých chovů už vůbec ne. Evropská legislativa totiž používání GMO zakazuje. Poměr omega 3 mastných kyselin závisí na složení krmiva, lze ho tedy relativně bez problémů upravit, dělá se to u kapra, pokusy jsou i u některých lososovitých ryb. V zásadě se tedy není čeho bát. Pokud nekupujete ryby z pochybných asijských chovů či ze zemí, které povolují GMO, jsou v podstatě neškodné. A že mají trochu tuku? To každá ryba. Méně tuku mají dravci a treska, a to tilapie opravdu není.

konatovka Rybář 14.10.2017

Děkuji Vám za velmi užitečný článek.;-)

Pavel Molnár Rybář 04.06.2022

Kdo maže ten jede, bez tuku to nejde

Jan Tomajko 10.04.2018

Dobrý den, tento Váš článek se opakuje na mnoha internetovych stránkách takže ho považují za okopírovaný a tudíž od jednoho autora. Odchovy z farem asi v celku škodlivé nebudou- granulovaná krmiva mají vyvážené složení a ryba v nádrži celý její život plavou proto jsou tyto články mírně jednostranně prezentovány. Je asi dobré znát farmu a nebo její provoz, někdy je to těžké ale jde to samozřejmě mám na mysli tuzemské farmy. Nejsem chovatel ryb ale uvažuji o chovu pro vlastní produkci

ts Jan Tomajko 16.12.2021

👍

Mikina 15.02.2019

No zrovna jsem si ji chtěla koupit, teď mne článek zarazil, ale koupím si ji stejně. Jím různé ryby a jím pestrou stravu a ono kde dnes není chemie. To by se fakt člověk nezabýval ničím jiným, než studiem co je a co není zdravé a kde je pravda? O čemkoli si jednou přečtete, že je to superpotravina a za chvíli zase, jak to škodí. Určitě všeho s mírou, to bych jinak nemohla jíst nic, ryby mám ráda a naštěstí je dost druhů, ze kterých si dnes člověk může vybrat. Je fakt, že, co není tepelně zpracované, tomu se vyhýbám, i když chemie se určitě tepelně nevypaří.

Pavel Molnár Mikina 04.06.2022

Náš život je jeden velký chemický proces

Jana 25.07.2020

Tilapii jsem si koupila zrovna včera v Tescu a udělala ji na olivovém oleji, byla výborná, jenomže s tilapií jsem si "upekla" i antibiotika a pesticidy. Hrůza děs. ak může být lidstvo zdravé, když nám absolutně do všeho cpou různé chemikálie. Lidstvo se skutečně samo zničí.

Jiří Jana 12.12.2021

a přežila jste tu hrůzu? Mám ji občas a nic negativního

Babička 15.08.2021

A můžete mi říci, proč se z Afriky dováží tato ryba, když ji dáváte tolik negativ? Ne každý má net, aby zjistil vaše poznatky!

David 03.11.2021

Já si ji koupil z Rybí zahrady, což je aquaponická ekofarma, tudíž mají složení vody po celou dobu pod kontrolou, nepoužívají antibiotika atp., dokonce je voda i bez mikroplastů. A tilápie mi chutnala, zrovna hledám další recept a teď tenhle šílený, nenávistný článek. Jde to i bez chemie, je potřeba si dávat pozor od koho nakupuji.

Selmbacherová 11.02.2022

Pokud jsem na dovolené u moře,je to popsané,že se jedná o tuto rybu,tak ji neberu,raději sáhnu po jiné rybě.I když,co losos?-není to to samé???!!!

Eva Selmbacherová 15.01.2023

Až na to,že tilapie,jesladkovodní ryba,takže v moři,ji fakt nehledejte

Flora 11.02.2022

Vůbec jsem tyto informace o této rybě neměla. Takže, teđ budu opatrná a budu přemýšlet zda si jí kupovat.

Lenka Flora 21.02.2023

Jj, buďte opatrná i při koupi stříkané a ošetřované zeleniny a ovoce v marketech, " napumpovaných" kuřat a pod. Ve všem je něco, co tam být nemá a tak všeho s mírou a zase to tolik neřešit, pokud nepěstujete a nechováte vlastní

Pitomý příspěvek 28.03.2022

Lol, stejný hnusy jsou i v kuřatech a nikoho to nezajímá. Navíc pokud seš líný prase a nic neděláš, tak je super svádět svoje problémy na rybu

Martin 05.05.2022

Dneska jsem ji zkusil poprvé a musím, říct, že nic moc. Má divnou chuť. Už si ji nildy nedám.

Jarda Martin 14.03.2023

Martino, víte prd co je dobrého... Co jste čekala? marcipán?

Darja Bulantová 18.05.2022

Chemikálie jsou v každém mase i rostlinách, takže si můžeme vybrat, buď umřeme na potraviny s hnojivy a nebo hlady

Renata 11.06.2022

Jakoby tohle byl jediný druh, co se chová na farmách. A co lososy?

Svetlana 11.06.2022

Pobavilo. Psi a kočky taky žerou granule, a co? Měla jsem tilapii před 14 dny jako kari, dnes s rajčaty a sýrem. Každý nemá na to, aby vyškolil ticku za kilo lososa nebo tuňáka.

Mamina 28.06.2022

To by se nesmělo jíst vůbec nic. Všechno ve velké míře je nezdravé, tudíš i ryby.

Jarda 23.08.2022

A viděli jste někdy jak se krmí losos? Uplne stejne a pak si dejte lososa primo z moře a jeste prý čerstvého z Norska 🤦🏻‍♂️

Jan 21.10.2022

Hoax - žádné zdroje, konfrontační sloh snažící se vyvolat strach o zdraví a život. Sníte rybu, máte rakovinu!!! Čtěte než to smažou.

mirek 26.10.2022

Dnes jsem poprvé zakoupil tuto rybu až po konzumaci jsem zjistil že se nemá konzumovat že je to ryba ohrožující zdraví je mi z toho zle proč to tedy prodávají to nás chtějí všechny otrávit už ji nikdy nekoupím

fery 27.10.2022

27. 10. 2022 dokument na ČT2 Rybí farmy - pro a proti. ať si každý udělá svůj názor...

Božena 05.11.2022

Je to výborná ryba

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat