Prostreno.cz

Přírodní omlazující masky, které stojí za vyzkoušení

Jste v jednom kole a na péči o pleť jaksi nemáte prostor? Existují i rychle připravené domácí masky, které zatočí s vráskami, a navíc vám pokožku dokonale vyhladí. Pokud máte po ruce okurku, vaječný bílek, aloi vera, med a jogurt, můžete se ihned pustit do přípravy!

Při všem tom předvánočním shonu nemáte na návštěvu kosmetického salonu ani pomyšlení? Jenže dát svůj zevnějšek trochu dohromady potřebujete taky, vždyť nejkrásnější svátky roku jsou symbolem návštěv a hlavně různých večírků. Tak jak to vyřešit? Úplně jednoduše. Omladit se a vylepšit vizáž můžete i v pohodlí domova. A ke všemu za hodně nízké náklady! Už jste vyzkoušeli tyhle přírodní masky?

Okurková s vaječným bílkem. Ta ubere pár let

Pokud jde o zaručený prostředek k „utažení“ unavené a povadlé pleti v obličeji, nemá tenhle zlepšovák konkurenci. Okurka obsahuje vitaminové antioxidanty C a K, které účinně bojují proti škodlivým volným radikálům. Přítomný oxid křemičitý v zeleném plodu má zase vyhlazující schopnosti, a co se týká bílku, ten překypuje výživnými látkami.

Oloupejte polovinu tykvovité zeleniny a nastrouhejte ji, přičemž získanou šťávu přelijte do misky. S ní pak smíchejte jeden bílek a směs vetřete do tváře. Po zhruba 15 minutách masku omyjte vlažnou vodou.

Zázvorová s přídavkem aloe, likvidátor vrásek

K přípravě budete potřebovat 2 lžičky zázvorového prášku (seženete ho na internetu za pár korun), 1 lžičku medu, stejné množství čistého gelu z květiny aloe vera a 1 lžičku citronové šťávy. Promíchané ingredience aplikujte na pokožku. Na místech, kde se to nechtěnými projevy stárnutí jenom hemží, vůbec nešetřete! Doba působení omlazujícího zázraku je přibližně deset minut, poté je čas na oplach.

Jogurtová s medem. Pro extra jiskru

Jste fanouškem celonočních masek? Výborně, pak si teď přijdete na své. Nachystejte si trochu bílého jogurtu a lžičku medu. Po důkladném spojení zmíněných surovin do konzistence řidší pasty je přípravek připraven k použití. „Krémem“ si ošetřete obličej i krk, tím vaše práce skončila. Pozůstatky odstraňte až následující ráno a využijte služby svého oblíbeného hydratačního pleťového mléka. Jestli zaznamenáte nějaké pozitivní změny? Tak o tom vůbec nepochybujte!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat