Prostreno.cz

Nemáte intoleranci na alkohol? Zjistěte to ještě před Silvestrem

Začínáte se po sklence metly lidstva červenat, spouští se vám rýma a svědí vás kůže? Pokud vám navíc podezřele rychle bije srdce, vypadá to, že letos o svátcích budete na suchu. Pravděpodobně trpíte nesnášenlivostí na alkohol, víte to?

Vánoční svátky se blíží mílovými kroky. S nimi je spojena nejen kouzelná atmosféra, napečené dobroty, vůně jehličí a pohádky v televizi, ale i spousta večírků, oslav i rodinných návštěv. A alkohol? Ten doslova teče proudem! Jenže co když ho vaše tělo vůbec nesnese? Možná by neškodilo zjistit to ještě dřív, než všechno to veselí vypukne…

Na zdraví? Možná právě naopak

Je normální, že se lidé po konzumaci určitého množství „ohnivé vody“ opijí. Naprosto odlišnou záležitostí však je, pokud někdo bezprostředně po příjmu zaznamená nejrůznější nepříznivé reakce. Ne, teď vážně nemyslíme rozostřený zrak a potíže s koordinací.

Nesnášenlivost alkoholu vyplývá ze skutečnosti, že tělo nevytváří dostatek určitého enzymu nezbytného pro jeho metabolizaci, takže zůstává v systému a stává se toxinem. Toho si okamžitě všimne imunitní systém a zahájí obranu. A jak se to konkrétně projevuje? Dobře, že se ptáte… Další sklenku odmítněte pokaždé, když si všimnete těchto znaků!

Podezřelé zčervenání ve stylu Karkulky

Jedním z prvních a varujících příznaků alkoholové intolerance je zčervenání obličeje. Tedy přesněji, tam to jen začíná, neboť nechtěné rudé maskování se brzy rozšíří i na krk, přičemž vesele postupuje do oblasti hrudníku.

Svědění kůže, co je nesnesitelné

Kromě výstražného zabarvení můžete registrovat i nepříjemné svědění pokožky. Tím, že se nutně potřebujete škrábat, ale červenáte ještě víc, takže si moc nepomůžete. A právě svědění je častým příznakem akumulace toxinů, což je jasný důkaz, že vašemu organismu přítomnost metly lidstva vůbec nesvědčí.

Rýma a ucpaný nos. Na to pozor

Pokud zaregistrujete výše zmíněná znamení, je asi málo pravděpodobné, že u baru požádáte o další dvě deci vína nebo malé pivo. Kdyby ale přece jen ano, připravte si zásobu kapesníků a kapky do nosu. Vaše obranyschopnost je totiž v nejvyšší pohotovosti, a nějak vám přece musí dát na vědomí, že je něco špatně, proč ne třeba rýmou? Tu určitě nepřehlédnete… Nutno dodat, že někdy dochází i ke zhoršování astmatu.

Bušení srdce. Jako že hodně

Posledním signálem, že byste si měli dát raději vodu, je výrazné zvýšení srdeční frekvence. Laicky řečeno, srdce tluče jako splašené ve snaze co možná nejefektivněji vypudit toxiny z těla. No, tak teď už víte, jak se alkoholová intolerance projevuje. Jste tedy připraveni na nástrahy vánočního veselí!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat