Prostreno.cz

Na trápení se suchými vlasy pomůže mandlová domácí kúra nebo henna

Suché vlasy a suchá pokožka hlavy trápí nejednu ženu a nevyhýbá se ani mužům. Avšak nemusíte spoléhat na drahé kosmetické přípravky, většinou si vystačíte s tím, co již máte dávno doma. Je na čase prozkoumat zásoby a hurá do koupelny!

Problém se suchými vlasy nastává tehdy, když pokožka produkuje nedostatečné množství kožního mazu. Tato mastnota vyživuje pokožku hlavy a přirozeně mastí vlas. Pokud je rovnováha pokožky narušena, projeví se to i na délce vlasů. Běžnými příčinami jsou sprchování horkou vodou, která pokožku vysušuje, koupání v chlorované vodě a samozřejmě i nedostatek vitaminů a minerálů z pestré stravy. Máme pro vás hned několik přírodních složek, kterými to můžete rychle napravit.

Obyčejná voda

Voda je základní složkou našeho organismu a nedostatek tekutin způsobuje i vysušování vlasů a vlasové pokožky. Pokud vás trápí suché vlasy, jako první se zaměřte na svůj pitný režim a pijte dostatek tekutin, nejlépe čisté vody.

Kokosový olej

Kokosový olej je osvědčeným prostředkem pro suché vlasy. Podle délky vlasů si dejte do mističky kokosový olej, ohřejte ho, aby byl vlažný. Vlažný kokosový olej aplikujte na pokožku hlavy a po celé délce vlasů, zabalte vlasy do ručníku a nechte působit klidně hodinku. Poté si vlasy umyjte běžným šamponem. Kúru opakujte podle potřeby.

Henna

Henna je bylinný přípravek, který neslouží jen k dočasnému barvení, ale můžete ho doma použíti k hydrataci suchých vlasů. Vezměte asi tři lžíce prášku z henny a promíchejte s čerstvě uvařeným zeleným čajem. Poté směs promíchejte ještě s bílým jogurtem, aby vám vznikla pasta. Tuto směs nechte přes noc stát a použijte na vlasy až druhý den. Směs aplikujte na vlasy a nechte působit 2 hodiny, poté opláchněte jemným šamponem. Kúru opakujte jednou týdně.

Citron a ocet

Citronová šťáva působí jako přírodní zvlhčovač vlasů. Vezměte hrnek s vodou a vmíchejte do něj vymačkanou citronovou šťávu. Pak ji použijte jako finální oplach po umytí šamponem. Stejným způsobem můžete použít i jablečný ocet, který naředíte vodou 1:1.

Šetrné šampony

Vysušené vlasy mohou souviset i se špatně zvoleným šamponem. Určitě to stojí za zkoušku a zauvažovat o změně šamponu. Stav vašich vlasů a pokožky hlavy vám nejlépe sdělí vaše kadeřnice, která vám i doporučí vhodný šampon a kondicionér. Chyba může být i v postupu používání.

Mandlová domácí kúra

Své vlasy můžete hydratovat i pomocí zábalu s mandlovým (případně olivovým) olejem. Smíchejte olej se žloutkem a aplikujte na vlasy, nechte působit klidně několik hodin a poté vlasy omyjte šetrným šamponem.

Aloe vera

Aloe vera velmi účinně ošetřuje suché vlasy tím, že zvlhčuje vlasové folikuly a dodává vlasům přirozený lesk. Každé ráno můžete vypít sklenici šťávy z aloe, aby vaše vlasy a vnitřní organismus byl zdravý. Také existuje celá řada vlasových gelů na bázi aloe vera, vlasových krémů a šamponů, které vám pomohou rychle a efektivně se zbavit suchých vlasů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat