Prostreno.cz

Ovoce, které umí vykouzlit krásné vlasy i bez drahé kosmetiky

Naše vlasy jsou často vystaveny různým vlivům životního prostředí, ať už je to slunce, déšť, vítr či mráz. Příroda si s nimi pohrává tak, že mohou být suché, matné a křehké. Taky nad těmi svými lamentujete? Než se vydáte do salonu, zkuste je napravit ovocem!

Pokud jste si ovoce dávali jen na talíř, tak od dnešního dne změníte názor. Ovoce totiž navrací přirozenou krásu vašich vlasů! Které konkrétně? Zvažte tyhle možnosti!

Banánová maska s mandlovým olejem

Pokud jsou vaše vlasy suché a nudné, připravte si dva zralé banány, jedno vejce, čajovou lžičku citronové šťávy a jednu lžíci mandlového oleje. Nejprve vidličkou rozetřete banány a teprve poté k nim přidejte mandlový olej, citronovou šťávu a vejce. Přísady důkladně promíchejte a směs aplikujte na vlasy. Nechte 20 minut působit a poté opláchněte jemným šamponem. Pravidelná aplikace tohoto zázraku udělá z vašich vlasů doslova klenot!

Banánová vzpruha pro poškozené vlasy

Pro osoby se suchými a poškozenými vlasy, které trpí vinou chemikálií obsažených v šamponech a stylingových přípravcích, se nabízí jistý banánový zázrak. Základ má podobný jako v předchozím případě, akorát chybí mandlový olej. Potřebujete tedy pouze jeden žloutek, dva zralé banány a čajovou lžičku čerstvé citronové šťávy. Všechny suroviny dobře promíchejte a aplikujte na vlasy. Nechte aspoň 15 minut působit a následně opláchněte.

Broskvová maska proti dehydrataci

Suchá pokožka hlavy může být problém. Zvyšuje nepohodlí, podílí se na tvorbě lupů. Když ovšem vsadíte na masku s broskví, budete mít po starostech. Zbavíte se nejen svědění! Takže, co budete potřebovat? K ruce si připravte jednu broskev (respektive dužinu z ní) a 1 lžíci jogurtu. Obě ingredience promíchejte, nechte směs 3 minuty stát a poté ji naneste na vlasy. Před opláchnutím masce dopřejte 30 minut času, který potřebuje k tomu, aby vám ukázala, co všechno umí.

Pomerančová šťáva na mastnotu

Jsou vaše vlasy zplihlé a mastné? Vezměte šálek jogurtu, stejné množství pomerančového džusu a lžičku prášku amla (indický angrešt) nebo tulsi (bazalka posvátná). Před aplikací všechny ingredience důkladně promíchejte. Směs naneste na vlasy, nechte 20 minut působit a poté důkladně smyjte.

Tak co, ještě máte pocit, že ovoce patří jen na talíř? Vyzkoušejte a uvidíte. Na těchto maskách je skvělé i to, že můžete experimentovat s přísadami, které nejlépe vyhovují vašim vlasovým potřebám!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat