Prostreno.cz

Avokádo každý den na pročištění organismu

Nemáte nic proti troše exotiky? Pak do své stravy zahrňte avokádo, které vám dodá celou řadu vitaminů a minerálů. Díky němu si také pročistíte organismus a snížíte pravděpodobnost vážných onemocnění.

Avokádo rozhodně patří do kategorie zdravých pochutin. Některé prameny uvádějí, že jeho domovinou je Mexiko, ovšem toto tvrzení nebylo nikdo oficiálně potvrzeno. Pravdou je, že na původu přírodního pokladu zase tolik nesejde, mnohem zajímavější jsou jeho famózní účinky! Proč je konzumace avokáda odborníky vřele a srdečně doporučovaná? Pokud si ho prý dopřejete každý den, o tato pozitiva máte postaráno.

Hodně slušný multivitaminový balíček

Avokádo možná na první pohled vypadá zcela nezajímavě, ovšem v jeho nitru se schovávají samé lepší věci. Za zmínku jistě stojí vysoký podíl vitaminů skupiny B, dále C, E a K. Exotický drahokam rovněž nabízí poctivou dávku minerálů, jmenovitě se jedná o draslík, železo, vápník, hořčík, mangan, sodík, zinek a železo. Když už jsme zmínili ten draslík, průměrně velký kousek ho má v sobě mnohem více – v porovnání s banány. Co vám to přinese, když se do plodu hruškovce přelahodného zakousnete?

Potřebná detoxikace organismu

Jaro přeje všemožným očistným kúrám. I vy se po zimě snažíte o likvidaci nahromaděných látek, co vám „uvízly“ v systému? Pak by ve vašem detoxikačním arzenálu neměl chybět zelený přítel, pod jehož slupkou na vás čekají cenné sloučeniny. Ty všemi silami brání oxidaci tuků ve střevech, přičemž pročišťují játra, takže nepochybně přispívají k celkové rovnováze v organismu.

Lepší paměť, soustředění i kreativita

Poslední dobou se bez diáře nebo poznámkového bloku v mobilu zkrátka neobejdete? No vida, o důvod víc, proč si na avokádu pochutnat co možná nejčastěji. Tento lahodný spasitel se může pochlubit přítomností mastné kyseliny olejové, jež chrání neurony v mozku, a je klíčovou podmínkou pro řádné fungování centrální nervové soustavy – ta zajišťuje přenos informací a odpovídá za rychlé reakce.

Trávení, co šlape jako po drátkách

Díky vysokému podílu vlákniny si můžete „pohlídat“ i naprosto bezproblémové trávení, a zajistit si také pravidelné pohyby střev, které budou přesné jako švýcarské hodinky. Vláknina zároveň pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a zvesela podporuje úbytek hmotnosti. Vážně se o tato pozitiva chcete nechat dobrovolně připravit?

Všestranná prevence, které není nikdy dost

Avokádu nelze upřít ani to, že je bohaté na vzácný antioxidant známý pod pojmem glutation. Tento zdravotní pomocník bojuje proti škodlivým volným radikálům a zabraňuje poškození DNA. Rovněž poskytuje vítanou prevenci před rakovinou, kardiovaskulárními chorobami a záněty.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat