Prostreno.cz

Domácí detoxikační nápoje. Jsou opravdu tak účinné?

Mnoho lidí tvrdě pracuje každý den, a proto se také někteří obracejí na cukr coby spásu a dodávku energie. Ten ale způsobuje víc škody než užitku. Není lepší popíjet detoxikační nápoje? Tohle je pravda o očistných kúrách!

S jarem a létem každoročně přichází čas detoxikačních nápojů, které kromě očisty od toxinů slibují zvýšení energie, podporu trávení, úbytek hmotnosti, očistu jater i krásnou a zdravou pleť. Co je na tomto výčtu pravdy?

Detoxikační nápoje jsou jednoduché na přípravu – stačí si připravit vodu, ovoce, zeleninu či bylinky, které stimulují detoxikaci a zároveň poskytují vitaminy a minerály, rozmixovat a vypít. Použít se přitom dají ingredience, které již máte doma. Jablečný ocet, okurky, meloun či citron to jistí! Ostatně, i v organismu.

Nebojte se změny

Každý den jsme vystaveni znečišťovatelům životního prostředí, konzervačním látkám, těžkým kovům, pesticidům a chemikáliím způsobujícím rakovinu. Vdechujeme, požíváme nebo přicházíme do styku s těmito toxiny a uchováváme je v tkáních a buňkách. Na to organismus reaguje zácpou, nadýmáním, plynatostí, bolestmi hlavy, únavou, nevolností, kožními problémy, ukládáním tuku v oblasti břicha, nízkou energií, zápachem z úst či změnami nálad. S tím vším prokazatelně detoxikační nápoje pomáhají. A součet jejich pěti hlavních výhod?

Domácí detoxikace. Ano, či ne?

Prostředky znečišťující životní prostředí, pesticidy, těžké kovy a chemikálie jsou uloženy v našich tkáních a buňkách. To ovlivňuje funkci imunitního systému, naši náladu, metabolismus a schopnost bojovat s onemocněním. Některé detoxikační nápoje postavené na vodním melounu, okurce, jahodách či zázvoru pomáhají snižovat zánět při uvolnění trávicího systému. Zároveň podporují hubnutí a zvyšují činnost metabolismu. (V tomto případě se hovoří hlavně o grapefruitu.)

Co lze očekávat?

Studie z roku 2013 publikovaná v časopise Journal of Chiropractic Medicine zhodnotila účinky 21 dní trvajícího programu detoxikace. Všech sedm účastníků po tuto dobu snížilo svoji váhu nejméně o pět kilogramů. Všichni zúčastnění zároveň uvedli, že po ukončení programu došlo k výraznému projasnění jejich pleti. Vyloučení toxinů totiž podporuje zdraví pokožky a minimalizuje její stárnutí. A co pátý benefit? Detoxikační nápoje zvyšují energetickou hladinu. Přísady, jako je citron, rozmarýn a máta omlazují tělo a mohou dokonce zlepšit duševní ostražitost. Ještě máte o detoxikačních nápojích pochyby?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat