Prostreno.cz

Co se stane, když začnete používat med jako kosmetiku

Med léčí, dobře chutná a ještě je klíčem ke kráse. Věděli jste, že funguje jako zprostředkovatel hydratace pro unavenou pleť? Zároveň urychlí růst vlasů a dodá jim lesk. Ocení ho však i vaše nohy po holení žiletkou.

Produkt včel a vůbec první sladidlo v dějinách nechybí téměř v žádné domácnosti, a to bez ohledu na roční období. Med jakožto přirozená směs glukózy a fruktózy zklidňuje nervovou soustavu, zahání nespavost, léčí chudokrevnost a příznivě působí na játra. Že si poradí se záněty dýchacích cest či zácpou, to už také nikoho nepřekvapí. Co když ho začnete používat jako kosmetiku? Pak máte o tyhle výhody postaráno!

Dávka hydratace a hloubkové čistění v jednom

Med má obecně antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které pokožka může jen ocenit. A stejně tak jeho schopnost dlouhotrvající hydratace nebo obsah cenných výživných látek. Jak všechny tyhle benefity dostat na svůj obličej? Tvář si nejprve důkladně omyjte a zbavte ji veškerých líčidel. Poté na ni naneste malé množství medu a proveďte několikaminutovou masáž, aby se sladký pomocník dostal do každého póru. Následně nechte „masku“ působit pět až deset minut, po uplynutí stanovené doby je čas na oplach. Čím častěji budete tuto kúru opakovat, tím lepších výsledků se dočkáte.

Hojivý dotek pro oholené nohy

Nejen v létě jsou stoprocentně hebké končetiny nutností. Pokud však nejste fanouškem epilátoru či vosku, přičemž nedáte dopustit na starou dobrou žiletku, může její častý zásah přinášet i nepříjemné následky – podráždění, pocit horkosti, tvorbu pupínků a tak dále. Jak tomu předejít? Žádná věda, použijte med jako zklidňující balzám po holení a s radostí odhalte své nohy!

Krásné vlasy, které vám budou závidět

Není kvalita vašich vlasů tak úplně podle představ? I v takovém případě nápravu slibuje právě med. Jelikož je silným antioxidantem, stimuluje růst a udržuje ve formě nejen pokožku hlavy, ale i vlasové folikuly. Enzymy a obsažené živiny se zase postarají o lesk, hebkost a zároveň předejdou roztřepeným konečkům – co víc si přát? Přidejte lžičku medu do vašeho oblíbeného šamponu (při každém mytí). Je to ta nejsnadnější cesta, jak jeho schopnosti využít…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat