Prostreno.cz

Místo deodorantu zkuste použít krystaly. Jsou bez chemie a vydrží celý rok

Nechcete čelit nepříjemnému zápachu z pocení? Pak vyzkoušejte kamenec, který oproti běžným deodorantům a antiperspirantům neobsahuje hliník, jež je spojován s rozvojem Alzheimerovy choroby. Na seznam jeho plusových bodů patří i to, že vydrží celý rok!

Zhruba v 80. letech minulého století se ve Francii objevil vůbec první deodorant z kusu minerální soli, který nápadně připomínal krystal. V tuto dobu, kdy nějaké bio a přirozené produkty byly pro společnost jednou velkou neznámou, však rychle upadl v zapomnění s tím, že jde o předražený a pochybný výmysl. Časy se však mění a tento pomocník zabraňující zápachu z pocení se zase dostává do módy. Proč byste jeho koupi možná měli zvážit i vy?

Šutr jako hygiena? Proč vlastně ne

Pokud jste o „kameni“, díky kterému si zachováte svěží podpaží, ještě neslyšeli, hodila by se trocha seznamující teorie. Jde vlastně o stoprocentně přírodní kamenec neboli alun. Ten je vybroušen do patřičného tvaru, a v podstatě funguje tak, že přirozenému pocení sice nezabrání, ale reguluje a rozkládá pachové bakterie, které stojí za nepříjemným „odérem“. Krystal se před samotným použitím namočí, čímž se mírně rozpustí – to usnadní aplikaci. Jediný kus také vydrží zhruba 12 měsíců, což je hodně ekonomické. Jaké jsou jeho další nesporné výhody, jež na vás možná udělají dojem?

Nulový obsah hliníku, který škodí

Běžně nabízené deodoranty a antiperspiranty obsahují ve většině případů hliník. Tato složka však nemá ve vědeckých kruzích tu nejlepší pověst, protože je často spojována se vznikem Alzheimerovy choroby a hormonální nerovnováhou. Vyskytuje se nějaký závadný hliník ve zmiňovaném krystalu? Ani stopy. Také to berete jako hodně velké plus?

Antibakteriální účinky bez rizika

Ani tady se nevyhneme srovnání přírodního kamence se spreji, „kuličkami“ i tyčinkami, které jsou nepřáteli pocení i zápachu. Potíž s těmito produkty je, že v nich naleznete i syntetickou antibakteriální „ingredienci“ nazvanou triclosan. Čistě pro vysvětlení, je to chemická látka registrovaná jako pesticid. Vědci se na základě mnoha studií domnívají, že pokud s ní přicházíte do styku dlouhodobě, riskujete potíže se štítnou žlázou, nadváhu, alergie i vznik zánětů. Ano, všechny tyhle komplikace můžete „vyfasovat“ používáním deodorantu, ale z krystalu vám prý nic takového určitě nehrozí…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat