Prostreno.cz

Hubnete, ale bez úspěchu. Zkuste dietu podle své krevní skupiny

Pořád jste neobjevili metodu, která by vám pomohla zatočit s nechtěnými kily navíc? Nezoufejte a neházejte flintu do žita. Zkuste na to jít od lesa a vědecky – tedy přes krevní obraz! Právě on vám napoví, jak by měl váš jídelníček vypadat…

Víte, jakou máte krevní skupinu? Pokud ne, měli byste to co nejdříve zjistit. Zvláště v případě, že jste se rozhodli pro redukci váhy! Dieta založená na typu vzácné tekutiny, jež vám koluje v žilách, prý zaručeně funguje. Alespoň to si myslí americký lékař Peter J. D’Adamo, který na toto téma napsal hned několik úspěšných knih. Jak něco takového vypadá v praxi?

Krevní skupina 0 by měla jíst maso

Říká se, že lidé s „nulkou“ jsou energičtí a přirozeně dominantní. Sedí to na vás? Ať tak či tak, každopádně byste podle výše zmíněného specialisty přes štíhlé křivky měli do svého jídelníčku zahrnout hovězí, kuřecí, jehněčí, krůtí a rybí maso – ideálně pak tresku nebo halibuta. Naopak omezení platí pro mléčné výrobky a všechno, co obsahuje lepek. Ten vám prý nedělá dobře! Zajít chuť byste si měli nechat i na luštěniny, které ohrožují trávení a zvesela podporují zadržování tekutin. Pokud se ptáte na pohyb, perfektními sporty jsou běh, plavání a jízda na kole.

Krevní skupina A potřebuje hodně ovoce a zeleniny

Máte-li „áčko“, z psychologického hlediska jste pracovití a zodpovědní, ale máte trable se stresem, kterého je ve vašem životě až příliš. Peter J. D’Adamo doporučuje navýšit příjem ovoce, především pak jablek, avokád, fíků a broskví. V žádném případě se nevyhýbejte ani zelenině, zvláště pak brokolici, špenátu a mrkvi. Občas si můžete pochutnat na drůbeži, ale pozor na velikost porce, neboť vaše krevní skupina má méně enzymů na trávení masa. Čeho se raději vyvarovat? Vzhledem k vyšší hladině stresových hormonů opatrně s kávou a kofeinem obecně. Parádní aktivitou je uklidňující jóga.

Krevní skupina B si žádá mléčné výrobky

„Béčkaři“ mají pověst věčných pohodářů, co by optimismus mohli rozdávat. Co je na tom pravdy, těžko soudit, ovšem jedna věc je podle jmenovaného experta jasná. Jídelníček hubnoucích by měl obsahovat zvěřinu, jehněčí a hovězí. Rovněž je třeba pohlídat si příjem mléčných výrobků, jako jsou sýry, jogurty a kefíry. Vyznavači sladkostí by si prý měli sem tam pochutnat na švestkách či hroznovém víně, fanoušci exotiky zase na ananasu. Pokud nechcete ohrozit a zpomalit své metabolické procesy, pak zapomeňte na produkty z kukuřice, pšenice a pohanky, dále také na slunečnicová a sezamová semínka. Jakým způsobem se zapotit? Zkuste turistiku, bojová umění, tenis nebo cyklistiku.

Krevní skupina AB je na zeleninu a vejce

Skupina AB je stará méně než tisíc let a je považována za vzácnou, neboť ji „vlastní“ necelých pět procent populace. Něčím je podobná „áčku“, v něčem zase „béčku“, tudíž je zajímavým spojením obou. Majitelé této „rarity“ jsou údajně kreativní a tvořivou energii sypou doslova z rukávu. Co by si měli servírovat na talíř? Peter J. D’Adamo je toho názoru, že rozhodně vajíčka, spoustu zeleniny a mořské plody. Tabu představuje jako v předchozím případě kukuřice s pohankou, dále pak alkohol a kofein. Doporučovanou činností je rychlá chůze, kolečkové brusle nebo plavání.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat