Prostreno.cz

Bylinky, které pomáhají odplavit toxiny z těla

Trápí vás některé zdravotní obtíže, jako například špatné zažívání, problematická pleť nebo bolest hlavy? Možná byste měli zkusit dopřát tělu detox a zbavit ho škodlivin. Pro očištění těla i mysli použijte bylinky!

Nahromaděné toxické látky v organismu mohou za řadu zdravotních komplikací. Do těla se dostávají v potravě, ve vodě, ale také ze životního prostředí, ve kterém žijeme, a ze vzduchu, který dýcháme. Toxické látky pak napadají vnitřní orgány, které čas od času potřebují „vyčistit“. Ulevit jim můžete například pomocí bylinek nebo různých detoxikačních kúr. Přírodní léčbu a zázračné rostliny znali již naši předkové, tak proč jejich mocnou sílu nevyužít i dnes? Při správném výběru bylinky pomáhají jen tam, kde je třeba, nezatěžují ostatní orgány, a navíc je jejich užívání bez vedlejších účinků.

Detoxikace organismu

Tělo nám dává jasné signály, pokud s ním není něco v pořádku. Ve farmacii se často setkáte s tím, že léky a jiné preparáty léčí pouze příznaky, ale už se nezabývají podstatou problému. U bylinek se vám tohle nestane. Přemýšlet nad detoxikací těla byste měli, pokud vás trápí častá únava, nachlazení, oslabená imunita, bolesti kloubů, špatná pleť, vyšší tělesná hmotnost, nepříjemný pocit v ústech a zapáchající dech, zácpa a další. Takže, jaké bylinky použít?

Měsíček lékařský na kůži

Měsíček lékařský si ve vhodném období snadno vypěstujete na své zahrádce. Obsahuje celou řadu tělu prospěšných látek, jako například silice, saponiny, kyselinu salicylovou, karotenoidy a další. Měsíček blahodárně působí na stav pokožky, čistí a hojí rány, léčí popáleniny a vyrážky. Využíván může být i jako omlazující prostředek.

Heřmánek

Heřmánek asi není třeba představovat. Je to známá bylina, která se může pyšnit svým protizánětlivým účinkem. Podporuje vylučování žluči, působí protibakteriálně, protivirově a je účinná proti žaludečním vředům. Nálev z heřmánku můžete použít pro očistu trávicího traktu, ulevíte tak zažívacím potížím. Heřmánek navíc pomůže při problémech s nespavostí. Zmírňuje totiž úzkost a navozuje příjemný pocit uvolnění.

Kopřiva

Kopřiva je oblíbená bylina, která čistí celý organismus. Máte nasušeno? Pak ji neváhejte použít. Pročišťuje krev, pozitivně působí při alergiích a ekzémech a díky svým močopudným vlastnostem také pročišťuje ledviny. Nutno dodat, že obsahuje řadu minerálních látek.

Ostropestřec

Díky této bylince zbavíte vaše játra nahromaděných toxinů. Mimo jiné je i silným antioxidantem a celkovým „čističem“ vnitřních orgánů. Používají se také jeho semena, která jsou vhodná ke stimulaci žlučníku a odbourání žlučových kamenů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat