Prostreno.cz

Potraviny, které zajistí čistou pleť bez pupínků a vrásek

Toužíte po krásné pleti bez vrásek nebo pupínků? Možná je načase zaměřit se na svůj jídelníček. Díky konzumaci těch správných potravin ušetříte na pleťové kosmetice tisíce korun!

Denně lidé po celém světě utrácejí spoustu peněz za pleťové krémy, vody a make-up, a to v touze po krásnější pokožce. Jenže na pohled zdravá a krásná pleť není o tom, co na ni nanesete zvenku. Hodně záleží, co se děje uvnitř vašeho těla. A to největší tajemství ze všech? Správný výběr potravin je pro zářivou pleť klíčový. Odborníci potvrzují, že vhodný jídelníček je mnohem efektivnější a levnější než kosmetické přípravky, které navíc obsahují spoustu přidaných toxinů a chemických látek. To se radši ke kráse projezte! Na jaké dobroty byste měli vsadit?

Tmavá čokoláda

Vybírejte pouze tu vysokoprocentní. Kakaový prášek je bohatý na antioxidanty, pokožku hydratuje a zlepšuje průtok krve, čímž přináší do kůže více živin. Čokoláda navíc zpomaluje stárnutí.

Borůvky

Borůvky bojují proti rakovině, podporují trávení, zmírňují účinky stárnutí mozku a zajišťují zdravé srdce. Lahodné bobule navíc obsahují vysoký obsah antioxidantů, což jsou sloučeniny, které bojují se škodlivými volnými radikály. Chrání kůži před poškozením, stárnutím a vznikem vrásek.

Tučné ryby

Zdravá pleť potřebuje přísun omega-3 mastných kyselin, které jsou pro ni zásadní. Tyto kyseliny udržují pokožku hydratovanou a pružnou. Jejich nedostatek naopak způsobuje vysušování a šupinatění pleti. Proto dodejte tělu tuto nezbytnou láku a zařaďte do jídelníčku lososa, sledě nebo makrelu.

Avokádo

Avokádo je ovoce bohaté na zdravé tuky. Pleti dodává pružnost a zvýšenou elasticitu. Má vysoký obsah vitaminů A, D a E, které udržují pleť hydratovanou. Díky přítomnosti určitých sloučenin také chrání pokožku před UV zářením.

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy se mohou pochlubit důležitými esenciálními mastnými kyselinami. Lze v nich nalézt i malé množství zinku, jež je důležitý pro správnou funkci pokožky. Nutno dodat, že zinek hraje zásadní roli při hojení ran a léčbě zánětů.

Rajčata

Rajčata obsahují karotenoidy, jako je lutein, beta-karoten a lykopen, které chrání kůži před poškozením slunečním zářením. Za domov jej považují i vitamin C, kyselina listová, vitamin K a draslík, což jsou nezbytné položky pro zdravou a krásnou pleť.

Listová zelenina

Listová zelenina vyniká slušným množstvím kyseliny alfe-lipoové (ALA), což je velmi silný prostředek proti stárnutí pleti. Má také protizánětlivé vlastnosti a dokáže zmírnit tmavé kruhy pod očima, otoky, skvrny a zarudnutí kůže. Vypadáte dnes unaveně? Dejte si k obědu špenát nebo brokolici!

Zelený čaj

Když se řekne zelený čaj, leckoho hned napadnou katechiny. Tyto úžasné sloučeniny blahodárně působí na zdraví pokožky. Tak na co ještě čekáte? Dejte si dnes místo kávy tenhle zelený zázrak, vaše pleť bude krásnější!

Česnek

Česnek má vysoký obsah alicinu, což je sloučenina, která má antimikrobiální a antibakteriální vlastnosti. Česnek je vhodný při léčbě akné, zlepšuje průtok krve a pomáhá pleti v boji proti stárnutí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat