Prostreno.cz

Každodenní špatné zvyky, které vás připravují o mladistvý vzhled

I když utrácíte majlant za pečující kosmetiku, která slibuje vizáž pěstěné třicítky, stejně vypadáte o mnoho starší, než ve skutečnosti jste? Možná proto, že děláte hodně věcí najednou a hřešíte sladkým. A jak s tím vším souvisí spánek na břiše?

To, co vidíte v zrcadle, nějak odporuje datu narození, jež máte uvedené v občance? Pokud vám navíc i lidé hádají mnohem vyšší věk, je jasné, že to na klidu moc nepřidá. Přemýšlíte-li nad tím, co je asi špatně, pro odpověď není třeba chodit daleko. Na vině totiž mohou být tyto běžné návyky, které vás zbytečně dělají starší. O čem přesně je řeč?

Vykonáváte příliš úkolů najednou

Vypadá váš klasický pracovní den tak, že máte na ploše počítače standardně otevřené dva e-mailové účty, tři dokumenty, kalendář i internet? Do toho stíháte plánovat rodinnou oslavu, objednat si oběd, zavolat matce a ještě si s kolegyní vyměnit nejnovější drby o šéfovi. Stručně řečeno děláte X věcí naráz, čemuž se odborně říká multitasking – a v tom je ta potíž.

„Lidé si myslí, že multitasking je cesta, jak zvýšit vlastní produktivitu. Ve skutečnosti ale plnění několika úkolů najednou jen zvyšuje míru stresu. Již několik studií prokázalo, že chronické stresové spouštěče způsobují uvolňování volných radikálů, které jsou zodpovědné za předčasné stárnutí,“ vysvětluje kalifornský lékař Raymond Casciari.

Nikdy nepohrdnete dezertem

Jste ten typ člověka, co si život rád osladí? Pak je příčina toho, že oproti vašim vrstevníkům stárnete nějak rychleji, zřejmě jasná. „Nadměrná konzumace sladkostí nesouvisí jen s nadváhou, ale i s negativními změnami zevnějšku. Molekuly rafinovaného cukru se zachycují k proteinovým vláknům buněk uvnitř pokožky, což je proces, jež urychluje tvorbu vrásek, napomáhá vzniku tmavých kruhů pod očima a navíc rozšiřuje póry,“ varuje další odbornice, tentokrát dermatoložka z amerického San Diega, Susan Stuart.

Spíte málo a ještě ve špatné poloze

Skutečně dodržujete doporučení ohledně osmi prospaných hodin denně? Pokud ho berete s velkou rezervou, nedivte se, že vás pohled do zrcadla dvakrát netěší. Žádná hitparáda to není ani v případě, že ležíte nejčastěji na břiše s hlavou zabořenou do polštáře. Pojivová tkáň i kolagen v obličeji při této poloze totiž dostávají pěkně na frak. Jak se to projevuje? Hádat můžete dvakrát…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat