Prostreno.cz

Poznejte benefity piniových ořechů. Prospívají očím i srdci

Honí vás mlsná a vy už nevíte, čím byste chuťové buňky uspokojili? Dejte si hrst piniových oříšků, které navíc zlepšují kvalitu pleti a zpomalují tvorbu vrásek. Zároveň zredukují cholesterol a sníží riziko infekcí!

Pinie neboli cedrové oříšky jsou vzácná semínka borovice, jež mají slabou pryskyřičnou příchuť a platí za bohatý zdroj prospěšných látek. Že jste je nikdy neochutnali? Pravdou je, že tahle dobrota je poněkud dražší, ale proč se občas trochu nerozmazlit! Pokud byste z utrácení snad měli výčitky, můžete se uklidit tím, že děláte něco pro své zdraví i krásu. Jak přesně vám pinové ořechy prospějí?

Redukce cholesterolu, což je dobré pro srdce

Již celá řada studií poukázala na to, že obsažené látky v lahodných darech borovice přispívají nejen ke snížení škodlivého cholesterolu, ale omezují i riziko vzniku krevních sraženin a udržují průchodné cévy, což poskytuje prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Bod navíc? Tohle občerstvení díky vysokému podílu vitaminu B pozitivně ovlivňuje mozkové funkce, včetně paměti a schopnosti učení. Jak vidno, dopink vskutku k nakousnutí.

Silné a odolné kosti? I tomu můžete jít naproti

Vitamin K má mnoho funkcí, takže mít ho v organismu dostatek, je pro zdraví opravdu důležité. Kromě toho, že posiluje kosti (hraje důležitou roli při vstřebávání vápníku), působí také proti infekcím. Nutno dodat, že je nezbytný i pro srážlivost krve, zatímco podporuje správnou funkci jater. Kde ho hledat? To je jednoduché, dopřejte si pár piniových ořechů, které jsou „káčkem“ doslova napěchovány!

Bystrý zrak, kterému nic neunikne

Že jen mrkev je dobrá pro oči? Co vás nemá. Lahůdek, které vás ochrání před nošením brýlí či kontaktních čoček, je mnohem víc. Na jejich seznam patří i tato vzácná semena, která se mohou pochlubit neskromným množstvím vitaminu A. Ten je, jak známo, skvělou oční výživou, přičemž snižuje pravděpodobnost vzniku různých onemocnění způsobujících slepotu.

Zpomalené stárnutí jako splněný sen

Vzhledem k tomu, že tento lahodný přírodní poklad překypuje antioxidanty, můžete ho vnímat jako účinného zpomalovače stárnutí. No vážně! Je tedy ideálním prostředkem ke zmírnění vrásek, poskytovatelem výživy i zlepšovákem, jež zachová pružnost a elasticitu pokožky. Co říkáte na tuhle kosmetiku?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat