Prostreno.cz

Jaké účinky má šampon s čajovníkovým olejem

Olej z čajovníku má silné antibakteriální, antimikrobiální a protiplísňové vlastnosti. Se všemi těmito úžasnými benefity by nemělo být překvapením, že šampon s příměsí čajovníkového oleje může pro vlasy vykonat mnoho báječných věcí. Vyrobte si ho i vy!

Čajovník v šamponu? A proč ne? Olej z čajovníku čínského (Camellia sinensis) vykazuje antifungální schopnosti a je účinný při léčbě lupů na pokožce hlavy. Studie naznačuje, že použití pětiprocentního oleje z čajovníku potlačuje svědění a mastnotu spojenou s lupy. Zmíněný olej je obecně zázračný při léčbě mastné pokožky hlavy a stimuluje růst vlasů. A co víc, uvolněním vlasových folikulů pomáhá posilovat kořínky, což zase zabraňuje vypadávání pramenů. To však pořád není všechno.

Léčba seboroické dermatitidy

Nedávný výzkum, který provedli američtí dermatologové Thomas Berk a Noah Scheinfeld, naznačuje, že čajovníkový olej pomáhá při léčbě seboroické dermatitidy, která postihuje pokožku hlavy, hruď a obličej.

Zlepšení cirkulace krve

Používání šamponu s příměsí tohoto zázraku má terapeutický přínos pro vlasy a pokožku hlavy.

Léčba vší

Podle studie je insekticidní vlastnost čajovníkového oleje účinná proti vším. Ty jsou poměrně častým problémem mezi dětmi školkového věku. Není tedy pochyb, že mít doma lahvičku s čajovníkovým olejem vůbec není na škodu. Pusťte se i vy do velmi jednoduché výroby kouzelného šamponu!

Návod na přípravu

Vše, co potřebujete, je šampon o obsahu 250 ml a 10 kapek oleje z čajovníku. Lahvičku důkladně protřepejte. Jenom pozor, u výše uvedeného roztoku je asi 2% koncentrace čajovníkového oleje. Vyhněte se zvýšení koncentrace oleje nad 5 %, neboť může dojít k podráždění pokožky hlavy. Pokud připravujete šampon pro dítě, přidejte maximálně pět kapek!

Použití

Pro dosažení nejlepších výsledků naneste šampon na vlasy a pokožku hlavy a jemně jej vmasírujte. Nechte působit maximálně pět minut a poté vlasy opláchněte vodou. A když už jste u té výroby, pusťte se i do kondicionéru. Vezměte vajíčko a promíchejte s 30 ml olivového či kokosového oleje. Následně ještě sáhněte pro pět kapek oleje z čajovníku. Vše důkladně protřepte. Váš domácí kondicionér je připraven k použití!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat