Prostreno.cz

Dopřejte si zasloužený relax. Připravte si mléčnou lázeň

Neustálý shon a stres před svátky si vybral svoji daň? Dopřejte si zasloužený relax a do lázně přidejte mléko. Jaké?

Mléčná lázeň je prastarý způsob relaxace, o níž se říká, že ji jako první objevila Kleopatra. Ta si prý nemohla vynachválit hebkou a vyživenou pleť. V současné době je kyselina mléčná přítomná v mléce používaná jako jemný exfoliant uvolňující odumřelou pokožku. Nutno však podotknout, že i když většina přínosů mléčné koupele souvisí s kůží, existují i jisté výhody spojené s duševním zdravím. Ostatně, posuďte sami, co takové mléko dokáže!

Exfoliace nebo peeling

Jedná se o proces odstranění odumřelých buněk pokožky, jak již bylo řečeno. Většinou si na pomoc v tomhle případě podáváte brusný kartáček nebo lufu, kyselina mléčná však žádného spojence nepotřebuje. Funguje jako chemická kúra, která jemně rozkládá vazby mezi kožními buňkami a umožňuje jemný a nenásilný peeling. To je zvláště výhodné pro osoby s citlivou pletí.

Uklidnění podrážděné kůže

Ti, kdo trpí na ekzém, psoriázu, vyrážky nebo jiné kožní problémy, často nalézají úlevu právě v mléčné lázni. Tento zázrak může uklidnit jak podráždění, tak zánět, který je obvykle způsoben těmito onemocněními.

Hydratační účinky

Mléčný tuk působí jako přírodní hydratační krém. Zvláště ve vyprahlých a chladných klimatických podmínkách mohou pravidelné mléčné koupele udržet pokožku zdravou a krásnou.

Lepší vzhled

Peeling odumřelých kožních buněk stimuluje tvorbu buněk nových, což vede k omlazení celkového vzhledu pleti. Ti, kdo mléčnou lázeň praktikují, hlásí také hebkost pleti, která se někdy podobá sametu.

Relaxace a snížení stresu

Podle některých lidových léčitelů mléko přidané do koupele pomáhá při zvládání stresu a úzkosti. Tento účinek je ještě podpořen uklidňujícími bylinami a oleji. Zkrátka a dobře, teplé mléčné koupele uvolňují svaly těla a čas strávený ve vaně umožňuje duševní relaxaci a úlevu od shonu a běžných starostí. Je však třeba vědět, jaké mléko použít!

Do jedné lázně přidejte 2 šálky tučného mléka s vysokým obsahem laktózy (plnotučné nebo kozí). Pro podporu účinku přimíchejte několika kapek esenciálního oleje či pár větviček terapeutických bylin, jako je například levandule. Takto odpočívejte 15 až 20 minut jednou za týden.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat