Prostreno.cz

Ovesná maska zlepší pleť už za jeden týden

Jaro je v plném proudu, tak proč si ho neužít s hezčí a kvalitnější pletí? Prospěje jí kombinace ovesných vloček a citronu, která zpomaluje tvorbu vrásek, čistí póry a celkově regeneruje.

Zachovat si zdravou a zářivou pleť bez sebemenších vad není zrovna lehký úkol. Faktorů, které její vzhled a kvalitu nekompromisně ničí, je totiž celá řada. K těm nejzásadnějším se počítají hormonální změny, špatné stravovací návyky, nedostatek spánku, stres, konzumace alkoholu a samozřejmě sluneční paprsky urychlující stárnutí. Opravdu jde s těmito nepřáteli krásy bojovat a zachovat si tak dokonalou vizáž? No jistě že ano. Jen je třeba vědět, jaké zbraně použít!

Omlazující zázrak přímo ve vaší kuchyni

Že vrásky vymaže jen zásah plastického chirurga nebo kosmetika, jejíž cena bývá často závratná? Tomu nevěřte. I přírodní prostředky se s touto výzvou dokážou elegantně poprat. Navíc jsou doslova za hubičku a s největší pravděpodobností je máte po ruce. Z čeho si umíchat masku, která vás svými schopnostmi překvapí už po sedmi dnech každodenní aplikace?

V hlavní roli ovesné vločky

Ovesné vločky jsou doporučovanou snídaní, neboť dodávají energii, urychlují metabolismus, předcházejí přejídání a regulují škodlivý cholesterol. Přínosem je ale i jejich vnější využití, protože normalizují pH kůže, potlačují podráždění, zabraňují zánětům a uvolňují shluky odumřelých buněk. Zároveň čistí ucpané póry, likvidují černé tečky, napomáhají regeneraci a zpomalují tvorbu vrásek. Pro vaše účely budete potřebovat vločky mleté, které seznámíte s další mocnou ingrediencí.

O slovo se hlásí citron

Také citron, respektive jeho šťáva, slibuje viditelné změny k lepšímu. Pokožku celkově zpevní, vyrovná její tón, vymaže pigmentové skvrny a odstraní přebytečný kožní maz. Obsažený vitamin C jakožto silný antioxidant stimuluje tvorbu kolagenu, což k mladistvému vzhledu nepochybně přispěje. Jakmile smícháte obě jmenované suroviny, získanou pastu si naneste na tvář. Ideální doba působení je 20 minut, poté je čas na oplach. Pro maximální výsledky kúru opakujte následujících šest dní.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat