Prostreno.cz

Mléko dokáže s vaší pletí zázraky

Dávat si mléko jenom do kávy? Chyba! Vyčistí vám pokožku, zmenší rozšířené póry a ještě zpomalí stárnutí. Ovšem i vlasy se z jeho účinků mohou těšit, protože budou pevnější, odolnější, jemnější a lesklejší!

Mléka, konkrétně tedy toho kravského, vypije průměrný Čech ročně zhruba 60 litrů. Alespoň to udávají statistiky. A teď se nabízí otázka –⁠ jak jste na tom s touto potravinou právě vy? Pokud ji vnímáte jako nezbytnou součást domácích zásob, měli byste poznat všechny její stránky. Co se stane, když ji zařadíte do své kosmetické rutiny? Pak se budou dít velké věci…

Vyrovnaný tón pleti 

Smícháte-li mléko kupříkladu s trochou medu nebo citronovou šťávou, získáte báječný prostředek proti nežádoucím pigmentovým skvrnám. Stačí ho nanést na postižená místa, vyčkat pár minut a následně smýt vlažnou vodou.

Nečistotám odzvonilo

Možná překvapivě dokáže uvedený nápoj posloužit i jako spolehlivý odstraňovač nahromaděných nečistot, které vám v průběhu dne na kůži uvízly. To samozřejmě přispěje i ke zmenšení rozšířených pórů a k prevenci akné. Zkusíte do něj namočit bavlněný tampon a přejíždět jím chvíli po obličeji?

Mladistvý vzhled

Mléčné složky jsou bohaté na vitamin B a proteiny. Rovněž v sobě ukrývají fosfor, draslík, hořčík, vápník a sodík. Pokožku díky tomu příjemně zjemňují a zvláčňují, přičemž zpomalují stárnutí a podporují obnovu buněk. Taktéž působí jako famózní enzymatický peeling, který navíc váže vlhkost, čímž pleť hloubkově hydratuje.

Zdravé a lesklé vlasy

Zmiňovaná tekutá potravina je velkým přínosem i pro korunu krásy, která je po kontaktu s ní vyživená, zocelená, hebká a lesklá. Mléko se dá využít jako kondicionér, s nímž si vlasy jednoduše opláchnete po běžném mytí. Budou pak nejen silnější a odolnější, ale i lépe chráněné před nepříznivými vnějšími vlivy. Nutno zmínit, že pokud do mléka přidáte třeba rozmělněný banán, máte k dispozici účinnou masku, jež láskyplně ošetří suchou a lámavou hřívu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat