Prostreno.cz

Strupy po akné nemusí hyzdit naši tvář

Ještě lepší, než umět si dokonale zamaskovat stroupek, který nám na tváři zbyl po pupínku, je předcházet jejich tvorbě. Někdy se tomu ale nevyhneme a strup pak na naší tváři svítí i několik týdnů. Nemusí tomu tak být. Poradíme vám, jak místo co nejrychleji zahojit, zamaskovat i předejít dalšímu poškození.

Nejrychlejší hojení

Pokud už se na tváři nějaký ten stroupek vytvoří, v žádném případě ho nestrhávejte, jinak riskujete vznik jizev. Je třeba počkat, až stroupek sám odpadne nebo ho odmočte teplou vodou. Každá ranka, která se hojí, vytvoří strup, který je potřeba změkčit, abychom se ho co nejdříve zbavili. Ideální jsou nějaké mastnější krémy nebo přímo přípravky určené k hojení jizev a drobných poranění. Dobré je také strup těmito přípravky namazat na noc a přelepit prodyšnou náplastí.

Než začnete s maskováním

Před nanesením make-upu je třeba zbavit se suchých šupinek a tvrdé kůže, kterou byste nanesením korektoru ještě více zvýraznili. Nejprve místo dobře vyčistěte pleťovou vodou a naneste na něj krém. Počkejte přibližně deset minut, než se místo změkčí. Takto ošetřené místo nebude mít tendenci do sebe vsakovat make-up a olupovat se během dne.

Jak ho zakrýt

Ještě před make-upem naneseme korektor. Lepší jsou tekuté, neboť tuhé pleť příliš vysušují a mají tendenci zvýrazňovat její nerovnosti. Ani ten tekutý však do stroupku nevtírejte. Místo jen jemně poklepejte a okraje rozpracujte do ztracena. Nechte korektor zaschnout a teprve potom naneste make-up. Používáte-li štětec nebo houbičku, buďte opatrní a v místě poškození ho pouze vklepejte. Roztíráním byste opět pupínek zviditelnili. Na závěr zapudrujte celý obličej transparentním pudrem.

Prevence vzniku

Jak jsme již řekli v úvodu článku, nejlepší je, když se podobným defektům předchází. Obličej si pravidelně odličujte a čistěte pleťovými mléky a toniky, čas od času si zajděte na kosmetiku, kde vám provedou hloubkové čištění pleti, ale především se vyvarujte neustálému sahání na obličej. To totiž bývá nejčastější příčinou vzniku pupínků.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat